Nu vreau să vă dau speranțe deșarte. Bani online mulți se fac cu multă muncă, răbdare și dedicație. Mai ales dedicație. Pentru că nu poți pur și simplu să câștigi 1000 EUR sau 2000 EUR pe lună după câteva luni. Uneori trebuie ani până a ajunge la o asemenea sumă.

Firește, bani de buzunar și de țigări tot îți poți scoate completând sondaje de opinie sau activând pe unele site-uri pe care vi le-am recomandat. Uneori poți câștiga chiar și un salariu minim pe economie, dacă activezi pe toate. Însă de aici până la a te întreține și a face un trai din online, o carieră, este mult și necesită muncă zilnică și…timp, mult uneori.

Așadar hai să vedem metodele:

#1 Blog

Este metoda pe care o folosesc și eu. Poate nu am scris cele mai oneste articole tot timpul, însă știu că am scris din suflet și pentru cei care chiar vor să facă un bănuț. La momentul când scriu acest articol sunt patru ani de când am acest blog, și credeți-mă că la început nu câștigam nimic din el. Pentru că așa e în domeniu.

Cu timpul, blogul a crescut, a început să crească numărul de utilizatori, și au început să apară și doritori care să plătească pentru anumite servicii pe care le ofer. Practic să mă pună să lucrez la ceea ce știu eu să fac: articole, bannere, wordpress.

Așa că dacă îți vei deschide un blog culinar spre exemplu și persiști, începi să ai cititori, nu știi de unde pică vreo ofertă. În afară de aceasta există și metode de monetizare a blogului, despre care voi vorbi mai încolo.

Pentru un blog este nevoie de foarte multă răbdare și să scrii zilnic sau aproape zilnic articole de minim 500-1000 cuvinte.Cum faci un blog (articol tehnic am scris AICI). Poți angaja pe cineva care să ți-l facă și tu nu trebuie decât să scrii pe el. Nu e nimic rău din a câștiga din scris sau din talentul tău, pentru că pe blog poți posta și chestii de genul caricaturi sau benzi desenate.

Trebuie să-ți alegi o nișă, adică un subiect principal pentru care lumea să te știe. Poți scrie despre gaming, știri din domeniul gamingului, sau orice pe tema asta. Atât timp cât o faci cu pasiune nu prea mai contează dacă mai uiți câte o virgulă, dacă mai mănânci câte o literă, sau dacă mai scapi câte o exprimare greșită. Pasiunea este ceea ce contează cel mai mult. Poți scrie despre cam orice. Important este să-ți placă, măcar la început.

Cum faci bani cu bloggingul?

  • poți câștiga bani din marketing afiliat
  • poți câștiga bani din Google Adsense (blogul poate fi și în limba engleză dacă te pricepi, și astfel vei avea un număr mult mai mare de cititori)
  • poți câștiga bani din colaborări (ex. adevertoriale aka articole plătite)
  • banere
  • și mai pot apărea oferte

Însă cum am spus, durează foarte mult timp până crești un blog și începi să câștigi bani cu el. Uneori ani. Însă dacă asta este ceea ce ție îți place, asta vei face. Pot să vă spun ceva? Câți bani am câștigat eu în primul an? Da? Nimic…Însă am continuat să o fac de drag.

Apoi am început să mai pun câte un banner de pe Profitshare, am mai adăugat câte un link de afiliere, am mai prins câte o ofertă de a pune la punct un blog… Și așa au început să apară: bănuți! Puțini dar veniți din blog. Iată că după 4 ani aproximativ pot spune că sunt mulțumit! Și știu că or să mai fie oferte de colaborare.

Aaa…și încă ceva, încearcă să lucrezi cu oameni sau companii serioase dacă încep să te ocupi cu asta și să vină oferte. Triază! Nu merită să pierzi timpul cu cineva care nu înțelege ce faci și despre ce este vorba!

#2 Freelancing pe UpWork

Da. Se pot câștiga bani mulți pe UpWork din freelancing și în Europa la noi încă ține. Am lucrat cu o tipă din Lituania care avea la început vreo 100 de USD câștigați pentru ca peste vreo 2 ani să aibă 30.000 USD câștigați din Copywriting. Faină sumă, nu? Se pare că nu stătuse degeaba.

Ai nevoie să știi să faci ceva însă. Fie programare, fie scris, fie traduceri, design, trebuie să te pricepi la ceva. În cazul în care nu te pricepi: învață! Aplică întâi la joburile la care te pricepi și doar la ele! Asta pentru a nu o da în bară chiar de la început.

Ai nevoie de feedback-uri cât mai bune, pentru că acestea sunt vizibile potențialilor clienți. Și dacă ai feedback-uri pozitive ai mai mari șanse să prinzi un nou job, care poate fi mult mai bine plătit. Cu timpul, odată ce nivelul tău de expertiză crește, și odată ce îți construiești o reputație cât mai bună, poți începe să câștigi bani frumoși!

#3 Marketing afiliat

Pentru asta fie ai nevoie de un blog, fie de o rețea de socializare precum Twitter, pentru a promova produse. Site-urile de Marketing afiliat îți oferă posibilitatea de a promova produse de pe diverse site-uri, precum eMAG, pe conturile tale, și să câștigi bani din asta prin oferirea de către platformă unui comision/vânzare. Acesta poate fi mai mic sau mai mare.

Pentru asta iar e nevoie de multă muncă. Ai de câștigat mulți followeri sau mulți vizitatori. Sunt metode reale, și cu care eu zic că chiar te poți întreține și câștiga bani frumoși. În mod special din primele două!

Update: Dacă ai întrebări te rog nu ezita să trimiți un comentariu aici sau să-mi scrii la rubrica CONTACT.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank