Să definim întâi bogăția pentru că nimeni sau foarte puțini știu ce înseamnă bogat. Într-o singură propoziție bogat se poate spune că ești atunci când ai de o mie de ori suma cheltuielilor lunare. Așadar dacă tu cheltui într-o lună 1000 de lei, bani pe taxe, impozite, hrană, haine, distracții, excursii, educație, etc. atunci înseamnă că bogat ești când ai 1000 X 1000 LEI, adică 1.000.000 LEI.

Acum că știm ce înseamnă să fi bogat iată 5 sfaturi extrase din cărți sau din viața reală care te vor ajuta să devii bogat:

#1 Investește minim 25 % din ceea ce câștigi

Este sfatul unui miliardar chinez, care poartă același ceas de când era tânăr, și care a muncit prin fabrici și uzine aproape toată viața, iar acum deține câteva companii, printre care și companii aeriene. Investește 25% în acțiuni, în fonduri, sau în orice altceva ce crezi că ar aduce profit.

La momentul actual există multe metode de a investi fără a te deplasa fizic în vreun loc anume. De exemplu poți investi în platforme P2P precum Mintos, unde randamentul este de aproximativ 10%, mult mai mare decât la orice bancă.

#2 Economisește lunar o sumă pe care să nu o cheltui niciodată

Da, ați citit bine, acești bani nu îi vei cheltui niciodată. Poate părea greu acest lucru dar nu este imposibil. Poți începe cu sume mici, pentru că sumele mari sunt mai greu de administrat. Ideal ar fi să economisești undeva la 10%.

În același timp pune deoparte aceeași sumă de bani, încă 10%, pe care trebuie să-i cheltui lunar pentru a te distra. Acești bani vor trebuie cheltuiți în fiecare lună pentru a merge la salon, la spa, la restaurant, ș.a.m.d. Ei sunt ca o recompensă pentru eforturile tale de a economisi.

#3 Mai redu din cheltuielile inutile

Este cool să ai un abonament la Netflix? Sau unul la Apple Music? Da, este, știu. Însă ele și multe altele îți iau din bani și te trezești la un momentdat că…nu prea mai ai. Așa că mai redu din cheltuielile inutile, care nu aduc niciun venit sau beneficiu.

Dacă ești fumător încearcă să renunți la fumat. Încearcă să să reduci cât mai mult din cheltuieli. Nu achiziționa produse de lux, și mai ales nu fă datorii pentru a le achiziționa. Pe moment aduc satisfacții iar în timp bătăi de cap.

# 4 Educă-te

Încearcă să înveți limbi străine, să citești mult cărți din diferite domenii, să înveți sckill-uri noi. Acest lucru nu doar că îți va antrena memoria dar va avea și beneficii pe termen lung, putând să te ajute în afacerile tale.

Cunoștințele și informația în general reprezintă puterea. Cu cât cunoști mai bine un domeniu de activitate sau un skill cu atât ești mai puternic.

# 5 Mergi în călătorii și excursii

A merge în călătorii și vacanțe prin alte țări sau orașe nu este doar o distracție poate fi și o provocare și o oportunitate de a te îmbogăți din punct de vedere cultural, de a lua contact cu noi moduri de a trăi și a gândi. Acest lucru te va ajuta în demersul tău de a deveni bogat.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank