Scriam un articol cu ceva timp în urmă despre platforma de investiții Mintos. Este o platformă P2P.

Mai întâi de a vă spune cum funcționează și ce trebuie să faci pentru a câștiga bani cu ea trebuie să vă spun că are un randament de 10-12% pentru câștigurile sigure. Ținând cont că la bănci dobânda pe depozit e maxim 2% pe an, Mintos este rentabil.

Așadar, dacă tu investești într-o afacere prin Mintos și optezi pentru opțiunea de a nu risca să pierzi banii cu totul, cam acesta e maximul pe care îl poți câștiga. La 1000 de coco investiți ai 100-120.

Pe un ton mai serios. E mai profitabil ca la oricare bancă. Depui banii și primești peste un oarecare timp (care este specificat acolo) banii plus un adaos de 10-12%. Este verificat (de mine).

Treaba mai nasoală este că trebuie să faci un efort să-ți faci un cont de TransferWise prin care depui banii. Acesta din urmă este un serviciu bancar. Este destinat mai mult transferurilor către alte țări sau conturi la prețuri minime. De-aia e și rentabil pe TransferWise. Eu mi-am făcut deja cont iar dacă vrei să-ți faci și tu dă click AICI și înscriete. Este gratuit.

Iar ca să depui banii ai nevoie de un cont bancar. De un card. Transferul durează circa jumătate de oră. Pui bani în contul lor. Peste jumătate de oră maxim, șaizeci de minute în găsești în TransferWise.

De acolo poți alimenta contul de Mintos.

Ipotetic vorbind, dacă tu dispui de 10.000 EUR și îi investești, ai între 1000 și 2000 aprox. câștig pe an. Fără să faci nimic.

Și nu uita că ai nevoie și de un cont de TransferWise care îl poți face AICI. Un cont ca să investești în Mintos AICI.

Ceea ce facem noi în această lecție scrisă și pe care v-o predau gratuit se numește Crowd Invest sau Crowd Funding.

Cineva are nevoie de un împrumut. Este dispus să ofere dobândă 10, 20, 30 ș.a.m.d %. Câteva persoane care vor să-l finanțeze contracost o fac prin intermediul platformelor de Croud Funding. Gen Mintos.

Să spunem că eu vreau să fac o clădire pentru a o închiria turiștilor vara (sau și iarna, de ce nu). Nu am bani. Știu exact ce am de făcut dar nu am finanțe. Aplic pe o platformă din aceasta și cer un împrumut. Urmează ca atunci când clădirea este gata și are primii clienți și aduce bani profit să restitui banii, plus dobândă. Dobânda care îmi intră mie în cont ca investitor. Aceasta în afară de banii pe care i-am oferit.

E un fel de cămătărie legală.