E foarte simplu. Trebuie să te uiți dacă vezi urme de pensulă. Aceasta în principal. Posibil ca tehnica artistului să fie foarte fină și să nu reușești să deosebești un fake de un tablou real. Poți spune că un tablou real este un fasl. Sau un print. Pentru că artistul respectiv a lucrat foarte fin. Cu pensule speciale tip pămătuf. Sau asemănătoare.

Dacă tehnica este una mai ușor de recunoscut, cum ar fi „la cuțit” sau „in pasto” îți va fi mai ușor. Aceasta pentru că vezi nenorocita aia de pastă întinsă pe nenorociata aia de pânză pe care nenorocitul ăla de pictor s-a gândit să o picteze. Asta ca să ai ce discuta tu cu prietenii la o cafea la tine în căldură în casă. În timp ce el poate îndură frig, foame și lipsuri.

Dar, mai este un dar, mai poate fi o tehnică de înșelare pe care ți-o dezvălui și ție. Și anume…treaba că că șarlatanul care vrea să te înșele va picta câteva tușe cu pensula peste un print. Tu vezi puțin mâzgâlit acolo și urme de pensulă, și dacă te supra-estimezi și nu ești atent, poți lua țeapă. Poți crede că întregul tablou este este făcut cu pensula, adică hand-made.

Așa că nu mai spui că nu ți-am zis cum să recunoști un tablou fake, de unul pictat…hand-made.

Și ca un bonus pentru tine, dragă cititorule, îți mai spun că o reproducere a unui tablou celebru și/sau foarte scump, este perfect legală. Nimic și nicio lege nu spune că nu ai voie să pictezi o pictură care se aseamănă perfect cu o altă pictură care este deținută de vreun mare muzeu de artă sau protejată de lege. Chestia faină este că poți să și o vinzi, atât timp cât tu îți asumi că este o reproducere, și nu un original.

IN PASTO

blank

IN PASTO

blank

PENSULĂ

blank

PENSULĂ:

blank


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank