Întotdeauna este bine să ții evidența banilor tăi pentru că poți cheltui pe fleacuri și să nu știi pe ce ai cheltuit. Sau dimpotrivă, poți cheltui pe lucruri de care chiar ai nevoie și să crezi că banii tăi s-au risipit pe fleacuri.

Nu puține sunt cazurile când persoane, fie ei sportivi de top, manageri, etc, câștigă foarte mult dar se trezesc la o săptămână sau două după ce au primit sume mari de bani, că nu mai au bani deloc și fac chiar datorii.

Din acest motiv este bine să ții o minimă evidență a banilor, fie că este pe hârtie, fie prin softuri de calculator, sau diverse aplicații pe mobil. În rândurile de mai jos o să vă enumăr modalități cu care puteți ține evidența banilor voștri, fie că este vorba despre cheltuieli, venituri, datorii, bani de primit, economii, obiective financiare sau altele.

Pixul și hârtia

Clasicul pix și și hârtia te pot ajuta în demersul tău de a ține evidența a ceea ce faci cu banii. Nu este deloc greu să-ți cumperi un caiet sau un carnețel pe care să scrii sumele împrumutate, ce datorii ai, câți bani ai cheltuit și pe ce. Sau ce obiective financiare ai, câți bani ai economisiți.

Toate persoanele de succes și care au avut realizări pe plan financiar au ținut o evidență a banilor. Încă din vechime, din timpul imperiului persan, oamenii dădeau cu împrumut hrană, iar cei care dădeau cu împrumut scriau pe o piatră, prin zgâriere, ce și cât au dat, pentru a știi cât au de primit înapoi.

Pe hârtie poți ține o evidență zilnică cu câți bani ai cheltuit și câți bani ai încasat și de unde. Astfel când nu vei știi ce ai făcut cu o anumită sumă, te vei uita în așa-zisul registru personal și vei vedea exact pe ce ai cheltuit o anumită sumă de bani.

Softuri

Cel mai cunoscut soft cu care poți ține o evidență a banilor pe un laptop sau calculator este Excel. Poate părea greu însă nu este deloc și cu timpul te vei obișnui și va deveni chiar plăcut. Vei fi bucuros să descoperi în tabele pe ce ai cheltuit când vei fi uitat. Excel este cel mai vechi și cel mai bun soft pentru a ține evidența contabilă atât a banilor personali cât și ale unei firme. Este vorba despre crearea de tabele și funcții însă pentru acest lucru exsită tutoriale pe YouTube despre cum se poate face, despre cum se poate întocmi un tabel sau cum se poate crea o funcție.

Aplicații

Aplicațiile sunt cele mai la îndemână și ușor de utilizat. Descarci aplicația, o instalezi, îți faci cont sau nu pentru cele care nu cer, și începi să o utilizezi. Durează doar câteva minute. Și doar câteva secunde să introduci în aplicație o cheltuială, un venit, pe categorii.

Pentru majoritatea cheltuielilor sau veniturilor aplicațiile au categorii. De exemplu când ai cheluit bani pe cafea, treci cheltuiala la categoria cafea, când ai cheltuit pe transport, treci cheltuiala la categoria transport, și așa mai departe. În cazul în care nu ai o categorie majoritatea aplicațiilor îți permit să o creezi. Despre câteva aplicații bune pentru ținut evidența cheltuielilor am scris aici.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL

    Acest formular folosește Akismet ca să reducă spamul. Află cum sunt procesate datele tale.