Întotdeauna este bine să-ți organizezi sarcinile. Atât cele de lucru cât și task-urile personale. Din fericire pentru acest lucru există aplicații, și nu mai ai nevoie de hârtie și tot felul de tabele.
Vestea și mai bună este că unele dintre aceste aplicații permit lucrul în rețea. În felul acesta poți vedea ce sarcini au fost îndeplinite de către cei cu care muncești sau ale subordonaților.
Iată mai jos câteva aplicații care te vor ajuta în munca ta, indiferent dacă ești freelancer sau muncești pentru o organizație. Sau chiar pentru treburile personale.
Trello nu este o aplicație obișnuită de tip To-Do list ci una complexă care cuprinde mult mai multe funcții decât una normală, unele neobișnuite pentru o aplicație de tip To-Do însă utile. Este inovativă într-un singur cuvânt.
Cu Trello poți să te concentrezi deoarece ai totul într-un singur loc. Este o aplicație multicross-platform așa că poți lucra ușor și rapid de oriunde și de pe orice platformă. Principalul obiect de lucru Trello este așa-numitul card.
Cards reprezintă sarcinile de lucru la care poți adăuga fișiere, notițe, deadline-uri, câmpuri, etc, cu scopul de a ține totul organizat, până la cel mai mic detaliu. Boards sunt așa-zisele mese de lucru. Spații între care se țin sarcinile.
Poți lucra cu mai multe boards deodată. De-asemeni primești notificări de fiecare dată când se aduc modificări pe cards sau boards. Îți poți face cont AICI pe Trello dacă ești interesat și crezi că ți-ar putea fi util în activitatea ta.
Download AppStore – Download Google Play – Download Microsoft – Web App
Este pe locul doi deoarece nu este disponibilă pe toate sistemele de operare. Este însă prezentă pe App Store. Clear Todos este o aplicație minimală, simplă, clară.
Îți dai seama repede de utilitatea ei și de cum să o întrebuințezi în atingerea obiectivelor și crearea de task-uri pe care mai apoi să le îndeplinești. Cu Clear nu creezi doar task-uri ci poți creea și liste de cumpărături, liste de cărți de citit, etc.
Aplicația se prezintă sub forma unei coloane de task-uri, care este în degradeuri. Fiecare task de sus în jos este colorat mai puțin intens, în funcție de importanță. Sunetele le poți alege.
Există și un pachet Pro și o altă chestie faină este faptul că atunci când creezi o nouă listă ți se furnizează un citat motivațional pe care poți eventual să-l distribui. Caracteristica acestei aplicații care o face atât de dorită și pentru care este number one în aplicațiile de genul pe App Store este simplitatea și rapiditatea cu care o poți utiliza.
#3 Microsoft To Do: Lists, Tasks & Reminders
Microsoft To-Do este succesorul fostei aplicații bine-cunoscute Wunderlist. Cu Microsoft To-Do poți creea liste pe mai multe platforme și le poți distribui. De-asemeni mai poți seta reminder-uri.
Poți rămânea focusat cu My Day un daily planner personalizat. Cu această aplicație mai poți seta reminder-uri personalizate fie ele de tip one-time sau recurente. O poți integra cu Microsoft Mail și Calendar, și sincroniza cu Outlook.
#4 Any.do
Multe aplicții sunt de tip cross-platform dar Any.do duce asta la extrem. Este disponibilă atât pe Windows, iOS, Android, web cât și pe asistenți personali ca Amazon Alexa sau Google Assistant. Se poate integra chiar și cu smartwatch-ul! Are o listă extinsă de funcții însă unele din unele din ele necesită versiunea premium.
Download AppStore – Download Google Play – Web App
#5 TickTick
Aplicația este una care poate fi folosită celor care folosesc tehnica Pomodoro despre care am scris aici sau GTD. Este disponibilă atât pentru desktop cât și dispozitive ce rulează iOS sau Android. De-asemeni are și aplicație web dar și extensii pentru Chrome sau Firefox.
Download AppStore – Download Google Play –Download Microsoft Store
Comenteaza