Ce este Marketingul afiliat?

Marketingul afiliat este o metodă de a câștiga bani promovând produse sau servicii prin link-uri sau bannere. Plata se face subt formă de comisioane și reprezintă între 1% și 20% din ceea ce ai promovat și s-a vândut prin intermediul mediului tău de promovare. Mediu de promovare poate fi un blog, un profil de Twitter, un canal de YouTube, etc. Mai pe scurt tot ce acceptă un link de promovare și este acceptat de platformă.

Un link de promovare este creat cu ajutorul uneltelor specifice de pe platforme. Acesta se creează dintr-un link obișnuit al unui produs de pe un magazin online (cu care platforma colaborează) care este pus într-un spațiu specific de pe platforma de marketing afiliat și transformat. Link-ul transformat este promovat pe medii. În urma vânzărilor sau leadurile ți se plătesc comisioane.

Serviciul pe care îl aduci tu și care ți se plătește este faptul că tu contribui la vânzarea unui produs sau aducerea unui lead. Asta pentru că s-a făcut prin intermediul tău. La momentul de față, în România se câștigă și se rulează cei mai mulți bani din afiliere, asta în raport cu alte țări europene și cu numărul lor de locuitori. Așadar la noi marketingul afiliat este în toi, ca să spunem așa.

De ce ai nevoie pentru a promova un produs sau serviciu?

Pentru a promova un produs sau serviciu trebuie să ai un public. Asta înseamnă că trebuie să ai fie mulți cititori dispuși să cumpere fie mulți followeri pe vreo rețea de socializare. Pentru acest lucru trebuie să ai credibilitate, să fie un produs căutat sau să ai putere de convingere. Un public gata să-ți urmeze recomandările ți-l poți construi pe un blog sau o rețea de socializare precu Facebook sau Twiter. Mai ai nevoie bineînțeles de un cont pe o platformă de marketing. În România există două platforme principale: Profitshare și 2performant.

Cum faci efectiv pentru a câștiga bani din afiliere?

Fă-ți în primul rând un cont pe o platformă de afiliere. Creează un blog și crește-l. Sau crește un profil pe vreo rețea de socializare ca Twitter, Facebook, sau TikTok. Pentru asta e nevoie de muncă, timp și dedicare. Nu este ușor dar cu siguranță se poate. Poți face asta ca side-gig, adică part-time, în afara jobului obișnuit. În cazul în care vezi că dă roade te poți ocupa strict de asta.

Se câștigă bani din afiliere?

Da, se câștigă. Este destul să-ți faci un cont pe una dintre platforme și să vezi cât au câștigat alți influenceri. Se poate deci. Cum am mai spus însă, necesită timp și răbdare. Ca idee de bază aș mai adăuga faptul că ar fi bine să ai o etică a vânzărilor și să nu promovezi chiar orice produse ci pe cele pe care le-ai utilizat sau încercat și ai fost mulțumit de ele. De asemeni mai există posibiliatea de a promova magazine online direct, nu doar un anumit produs. Dacă ești bun pe domeniul tău, followeri sau cititori, vor înțelege că și tu trebuie să trăiești din ceva pentru ceea ce lor le oferi.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank