În epoca în care suntem multi-tasking și prea bombardați cu informații de tot felul, primim notificări peste notificări, mailuri, telefoane, mesaje, o epoca a haosului, focusarea sau concentrarea rămâne unul dintre puținele lucruri la care facem apel când vrem să scriem un articol de blog.

Rețeta pentru a rămânea concentrat pe tot parcursul redactării nu este una fixă și depinde de la persoană la persoană. Puteam vedea pe net articole stufoase care nu ne spun nimic, nu ne aduc în vizor nimic nou. Unele nici măcar divertisment, ci doar palavre, înșirate de așa natură pentru a umple foaia, și dacă se poate pentru a mai prinde câțiva clienți.

#1 Asigură-ți liniștea!

A rămânea concetrat este unul dintre cele mai dificile dar și mai ușoare lucruri deopotrivă. Cum faci să rămâi concetrat? În primul rând trebuie să știi că nu este neapărat ca toate articolele tale să fie de nota 10. Este contraindicat chiar, este un semn al umanității să mai greșești, și în felul acesta se observă clar că ele sunt scrise de un om. Că în spate se află un om, și nu o mașină.

Liniștea este un factor, unul dintre ei, care te ajută să te concentrezi. Întreabă pe oricine care a avut sau are de memorat ceva, și vei vedea că fiecare îți va spune că pentru acest lucru preferă liniștea. În cazul în care nu-ți poți asigura liniștea asigură-ți cel puțin un zgomot de fond plăcut, gen Mozzart, sau alte melodii sau sunete.

În cazul în care nu ai posibilitatea acesta, de exemplu copii gălăgioși, colegi agasanți, sau tot felul de împrejurări care nu-ți permit nici măcar să asculți muzică, retrage-te într-un metru pătrat, doar al tău, zi de zi, și să știi că de acolo muncești. Astfel ceilalți când te vor vedea că scrii, sau că utilizezi laptopul, cu timpul, îți vor da pace, știind că ai ceva de făcut acolo și că de acolo vine hrana.

#2 Alimentează-te suficient!

Și hidratează-te suficient! Apa este motorul care stă la baza majorității proceselor chimice din organism. Neavând apă, fiind deshidratat, nu vei putea să-ți organizezi munca așa cum trebuie, creierul nu va funcționa corect și nu te vei putea concentra. La fel este și cu hrana.

#3 Fă mișcare!

De multe ori am spus că mișcarea este principalul factor care te ajută să te menții sănătos, atât fizic cât și psihic, îți oferă o stare de confort, și te ajută să te concentrezi, dacă este practicată cu regularitate. Fie că faci flotări, fie că alergi pe bandă sau faci jogging, nu uita să faci mișcare, regulat, măcar 15 minute pe zi.

#4 Citește!

Nu prea are importanță ce citești, citește mult. Fie că sunt alte bloguri, cărți, ziare, etc. Fiecare carte sau fiecare manuscris care îți pică în mână are stilul celui care a scris-o. Unele sunt mai molcome, alte scrieri sunt cu propoziții lungi, care te fac să adormi, altele dimpotrivă, te mențin într-un stare alertă. Important este să citești și să discerni stillul fiecărei scrieri, de unde poți eventual să te insipiri pentru ale tale proprii.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL