În această postare vă rezum cartea în 5 minute de citit, dezvăluind ideile principale.

#1 Acum este momentul să începi afacerea

Dacă ai o idee de afacere ea poate fi începută acum, cu puțini bani  (gen blog, care nu necesită decât un domeniu și hosting) sau deloc (gen freelancer pe UpWork). Ai nevoie doar de un calculator și o conexiune la net. Și repede, nu aștepta să te gândești. Poți să-ți faci un cont pe UpWork chiar acum după ce ai citit articolul.

#2 Minimalizarea și simplificarea unei afaceri deja existente

Dacă ai deja o afacere trebuie să te gândești ce pași pot fi eliminați, ce poate fi eliminat pentru a o face cât mai simplă, și să aibă aceleași rezultate. Experiența ne spune că creșterea forțată a unei companii sau afaceri, și dorința nestăvilită de creștere are ca efect contrariul, adică scăderea. Pentru a putea avea succes trebuie să păstrăm totul cât mai simplu, să fim cât mai mici.

#3 Limitarea voită a profitului în așa fel încât să nu fie necesar să angajăm

Este importantă și creșterea dar în limite. Este important să ne stabilim un prag superior de profit conform cărții, aceasta este ideea de bază a cărții, și anume limitarea income-ului, în așa fel încât să avem timp și pentru alte lucruri, pentru vacanțe, pentru familie, pentru pasiunile noastre. Este important să avem un venit echilibrat, să nu facem mai mult decât ne-am propus dar în același timp să fie profitabil.

#4 Avantajul este mai multă libertate

Poți lucra de oriunde chiar și cu un laptop. Poți fii freelancer sau nomad digital. Este un lucru care se practică. Pieter Levels câștigă anual 400.000 de dolari fără să aibă măcar un birou. El călătorește prin toată lumea. Și nu dorește să se dezvolte, nu dorește să câștige mai mult și să angajeze oameni. Este mulțumit așa.

#5 Calitativ nu cantitativ

Într-o companie de genul este mai important să lucrezi calitativ nu cantitativ. Astfel vei avea clienți care te vor recomanda și altor persoane. După aceea când se adună mulți clienți pe liste de așteptare îți poți crește prețul pentru a tria clienții. În așa fel vei rămânea cu un profit mare și vei scădea volumul de muncă în mod intenționat pentru a nu fi necesar să angajezi, lucru care ar aduce mai multe bătăi de cap.

#6 Pas cu pas

Trebuie să ajuți un client, care te va plăti, apoi altul, și tot așa, până la sfârșit. Poți transmite afacerea urmașilor, menținerea fiind un lucru important în era în care majoritatea companiilor apar și dispar în timp scurt. Durata de viață a majorității companiilor mari nefiind mai mult de 15 ani. Așa că găsește primul client, apoi altul, apoi altul, și tot așa. Ceea ce va face diferența la început mai ales va fi un preț mic și calitate mare. Empatia este de asemenea importantă. Trebuie să-i ajuți pe clienți să-și îndeplinească obiectivele, să știi ce ar vrea clientul.

#7 Educă clientul

Când vorbești despre ceva despre care știi și depui efort conștient în a învăța pe cineva un lucru, de exemplu blogging, cum este și cazul site-ului Copyblogger, vei fi privit ca o persoană care știe despre ce vorbește și cunoștiințele lui pot să folosească cu adevărat. Este benefică și o nișare, adică să te specializezi pe ceva. În felul acesta nivelul de expertiză crește. Dar tu va trebui ca să ai cunoștiințe nu doar pe profesia pe care activezi într-o companie de genul Company of One (o companie formată dintr-un singur om) ci și de marketing, vânzări, etc, pentru că tu le vei face pe toate. Din acest motiv și trebuie să te păstrezi cât mai minimalist ca, companie.

Pe final

Această carte aduce multe exemple de firme mici, care rezistă în timp, spre deosebire de mari companii care după 10 sau 20 de ani dispar la fel de repede cum au apărut. Beneficiile de a lucra de unul singur în firma ta sunt mari. Ele îți pot aduce libertatea de a selecta clienții, libertatea de a lucra când vrei și de a-ți lua concediu când vrei, libertatea de a gândi individual și de a avea putere de decizie 100% în firma ta, fără a fi nevoie să fi influențat de cei care îți oferă capital, așa cum se întâmplă în marile companii. Este important să rămâi tu, să-ți păstrezi personalitatea și caracterul și să te folosești de propriile trăsături.

blank


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank