…sau cum să faci un milion de dolari. M-am inspirat din câteva articole de pe net din afară pentru acest articol. Dacă acolo sunt valabile metodele sunt și la noi. Pentru că până la urmă trăim pe aceeași planetă. Și cum spunea o veche prietenă „Think local, fuck global”.

Deși metodele pot varia de la cele din zona grii la cele din zona alba sau zona neagră a banilor până la urmă banii sunt cei mai murdari atât fizic cât și moral. Aceasta pentru că nu știi niciodată de unde provin cu adevărat. Pot fi din mâna unui criminal la comandă care a ucis pentru bancnota aia de 100 EUR. Nu știi pur și simplu și nu ai cum să știi.

Pe unii banii îi schimbă în bine, pe alții în rău. În fond societatea sau marea majoritate te va privi la fel oricât de mult ai avea în portofel. Că ai 100 de LEI sau 10.000 de lei eu tot același om te văd.

Marea fericire nu constă în sumă ci în proces, în procesul de a face banii, în lupta pentru ei, în procesul de a rezolva problema.

Iată că enumăr mai jos 5 metode de a face bani, legale. Poți face mai ușor și mai mulți vânzând droguri, semnând acte care trimit un om în libertate sau la pușcărie, sau vânzând ce a mai rămas din țară. Însă poți face și muncind și dormind bine noaptea, fără să ai nevoie de o sticlă de Vodka. Pentru că, conștiința nu tace orice ai vrea tu să mai faci, să o muțești, nu ai cum. Așa că mai bine să fii cu propria conștiință împăcat. Oricum te va mustra la un moment dat, însă cel mai bine e să te mustre cât mai puțin, pentru că dacă te va mustra mult…jale neică. Te rupe, și te face bucăți, mici de tot, franjuri și firimituri. Na că v-am zis-o.

Metodele

I

Învață un skill bine-plătit

Poți învăța programare, știința calculatoarelor sau ce mai ține de tehnologie. În zilele noastre e foarte bine plătit și va fi plătit și în viitor. Se va mai schimba, tehnologia evoluează cu viteză mare. Trebuie să te adaptezi și să înveți permanent.

Poți să te faci medic. E foarte bine plătit. Sunt riscuri pe care ți le asumi și în această profesie, este stresant, însă salariul este mare de tot.

Și mai sunt și alte multe meserii bine-plătite. Doar caută pe Google…cele mai bine plătite meserii. Și chiar dacă ai o vârstă mai înaintată și nu ești chiar la prima tinerețe, niciodată nu e prea târziu să te reprofilezi, să te adaptezi. Unii au făcut asta chiar la 50 de ani și au avut succes.

II

Fă-ți un blog sau un site

Deschide-ți un blog sau un site. Nu în limba romînă însă ci în cea mai populară limbă și pe care o înțelege mai toată lumea – engleză. Scrie despre ce te pasionează sau despre ceea ce vrei dacă nu ești un om pasional. Scrie bine și educă-te permanent, fă research. Postează mult, articole lungi, profi, bine-documentate. Sau care să atragă cumva. Asumă-ți ceea ce postezi. Banii vor veni fie din advertoriale, fie din reclamele pe care le pui acolo, din marketing afiliat sau sponsorizări.

III

Ocupă-te de vânzări

Domeniul vânzărilor este cel mai rentabil și bine plătit dintre toate. Comerțul a fost și va fi întodeauna. Fie că găsești la marginea străzii droguri de vânzare, fie că găsești pe centură femei care își vând trupul, fie că găsești pâine în magazin sau haine pe net, fie că găsești în pangarele bisericilor lumânări sau icoane, toate sunt de vânzare, toate sunt pe bani. Pot fi albi sau negri, curați sau murdari sau pe la mijloc sau între, însă pe bani. Vinzi și cumperi, cumperi și vinzi. Așa se fac banii în comerț.

Că e retail sau un produs fabricat de tine. Că e un serviciu pe care îl oferi, precum un abonament de telefon dacă ești companie de telecomunicații sau ei comisionae din tranzacții ca PayPal a lui Musk, nu contează. Sunt pe bani.

Fie că, câștigi comisioane din vânzări sau vinzi chiar tu, așa se fac banii cel mai repede, vânzând ceva. Nu-ți recomand să te apuci să vinzi droguri dacă nu e legal în țara ta. Poți distruge cu chimicale viața unor tineri sau poți lăsa familia fără cap dacă intrii în pușcărie.

Vinde legal, scapi de tribunal!

IV

Inventează tu ceva

Poți avea o idee chiar tu însă nu ai curajul să o dezvolți sau poate crezi că nu merge, sau poate e greu sau ți se pare greu. Și lui Edison crezi că nu i-a părut greu. Crezi că el nu era om? Nu-i era foame sau sete? Nu simțea nevoia să facă sex? A stat însă dracului în laboratorul ăla al lui până a inventat becul, până a descoperit Wolframul ca cel mai bun material pentru becuri și care nu se arde la temperaturi mari și la putere mare ci emite radiații de lumină. A ajuns foarte bogat. A ajuns un geniu. A fost cineva. A rezolvat o problemă a întregii lumi. Chiar dacă nu se mai folosește Wolframul la becuri sau nu la majoritate becurile sunt unele dintre cele mai folosite invenții.

Becuri la mașini, becuri în casă, becuri la frigider, becuri la televizoare, becuri la avioane, becuri, becuri, becuri. De-aia el era deștept și noi nu, pentru că a insistat. În asta constă în mare inteligența financiară, în persuasiune.

V

Scrie o carte

Paulo Coelho a scris, nu una ci mai multe. Nu a avut succes decât după vârsta de 40 de ani sau chiar mai târziu. Mulți alți scriitori au făcut un trai doar din scris și chiar au ajuns super-bogați din vânzările de cărți. Scrisul niciodată nu va dispărea cât va exista umanitatea.

Fie că sunt ideograme japoneze, fie că este alfabet latin sau slavon, nu va dispărea. Fie că se inventează sau deja s-a inventat soft AI care scrie automat, un scriitor, un creator veritabil de conținut va câștiga totdeauna o pâine sau chiar se va îmbogăți dacă știe să se marketeze, să vândă și să rămână cât mai autentic.

Pe final

Încearcă una dintre aceste metode, neapărat! Pentru că dacă mi-ai citit articolul chiar vrei să faci 1 milion de EUR. Încearcă și fii persistent! Nu renunța oricât de greu ți-ar fii! Pentru că garantat o să-ți fie greu și foarte greu la un moment-dat. Ăsta e prețul pentru sume mari de bani.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank