Personal nu am crezut că se pot câștiga bani din platformele P2P (Peer-to-peer Loans) până nu am făcut profit. Nu mare ce-i drept, pentru că doar am testat cu sume mici, însă este posibil. Și cu siguranță mult mai avantajos de cât la o bancă.

Ce înseamnă Platformă Peeer-To-Peer de investiții? Ei bine tu oferi împrumuturi sau o parte din împrumuturi unor entități sau persoane prin intermediul unei platforme. Așa numitele peer-to-peer. Dobânda pe care o poți câștiga de acolo este mult mai mare decât la oricare altă bancă în momentul de față.

Sunt și riscuri bineînțeles însă doar pentru cei care optează să câștige mai mult de 10-12% dobândă.

Ideal ar fi să optezi pentru împrumuturi cu risc zero. Adică în cazul în care nu primesc ei banii de la cel pe care îl împrumută, tu nu riști nimic, nu riști să-i pierzi. Dobânda fiind în astfel de cazuri undeva la 10% pe an. Ceea ce înseamnă mult mai mult decât la oricare altă bancă.

În cazul în care vrei să faci profit mai mare poți să și riști puțin și să investești în împrumuturi cu dobânzi de hai să-i zicem de 30% pe an. Însă asta nu-ți va garanta că vei câștiga, sau vei obține banii înapoi în caz de pierdere.

Din punctul meu de vedere aceasta este o chestie profitabilă pentru multe dintre aceste entități de gen IFN care sunt aceste platforme și care cer dobânzi foarte mari, iau bani cu titlu de investiție de la noi, cărora ne returnează o parte din profitul lor + banii noștrii. Cei ce au de câștigat sunt ambele părți. Pentru că nimeni nu mai oferă 10% dobândă pe an și pentru că și ei își taie o felie mare din tort.

Am avut ceva experiență cu o astfel de platformă, așa că îmi permit să vorbesc puțin despre. Iată care sunt cele trei platforme pe care le recomand:

#1 Circlewise

Încep cu această platformă deoarece oferă 20 EUR bonus dacă te înscrii pe link-ul ACESTA. Înscrie-te AICI pe acest link roșu și subliniat și ai 20 EUR bonus la înscriere. Plus faptul că oferă servicii de calitate și un panel de administrare frumos și bine organizat.

#2 Mintos

Este o platformă de pe urma căreia se poate face profit pentru perioade de maxim 5 ani. Aceasta pentru că peste 5 ani nimeni nu-ți garantează ce va mai fi. Este valabil și pentru celelalte platforme. Personal am obținut un randament cu această platformă de undeva 10%. Asta însemnând că pentru 100 EUR investiți am obținut 10. Pentru o perioadă de doar șase luni am testat-o. Și merge. Însă doar cu sume mici. Așa că valoarea câștigului nu a fost mare. Dacă investeam să spun așa 100.000 EUR aveam 10.000 EUR în șase luni profit. Ceea ce este o sumă frumușică și depășește cu mult un salariu obișnuit.

Apropo, pentru a investi în Mintos nu poți face transfer bancar direct ci numai prin TransferWise sau alte servicii de genul. Fă-ți cont AICI pe TransferWise.

Dacă vrei să-ți faci cont pe Mintos o poți face AICI.

#3 Crowdestate

Este o platformă din Europa care oferă fonduri de investiții în special pentru imobiliare. Și dacă nu cumva doar pentru imobiliare. Momentan nu am investit în ea însă mi-am făcut cont pe această platformă. Și cel mai probabil o să o încerc și pe aceasta să investesc. Dacă dorești să-ți faci cont pe Crowdestate o poți face AICI pe acest link.