Nu trebuie să deții o diplomă de la școala de artă sau să fii un designer instruit să creezi design grafic pentru postări de blog, social media sau reclame online. Să faci toate astea este relativ simplu dacă ai programul potrivit și dacă știi trucurile care sunt necesare. Adobe Photoshop este una dintre cele mai bune opțiuni deoarece este ușor de folosit odată ce ai început să te descurci cu el. În afară de asta există tot felul de tutoriale pe internet despre cum să te descurci cu diverse tools pentru grafic design.

#1 Să știi de unde să începi

Pentru a începe trebuie să știi că primul pas în crearea unui design este alegerea paletei de culori. Culorile sunt o componentă importantă aici așa că trebuie să te gândești bine înainte de a le arunca la întâmplare. Alege culori care merg bine una cu cealaltă. Dacă tu consideri că nu ai încă ochiul format poți folosi palete de culori online. Poți folosi ColourLovers să găsești paleta de culori care îți place. Pur și simplu copii codul hexa și să-l treci în paleta de la Adobe Photoshop.

#2 Alegerea fonturilor

Orice ai face nu pune mai mult de două fonturi în design-ul tău. Nimic nu este mai rău ca un design umplut cu tot felul de fonturi diferite. Este aglomerat, confuz și inestetic. Limitează-te la un font sau două pentru a evita ca designul tău să arate ciudat. Dacă ai de gând să folosești două fonturi folosește unul pentru header și celălalt pentru restul conținutului. În felul acesta vei crea un design bun și echilibrat.

#3 Evită aglomerarea

Prea multe chestii care se întâmplă într-un design îl va ruina complet. Nu-ți fie frică să lași spații nefolosite ici și colo pentru a evita aglomerarea design-ului. Când vine vorba de grafic design modern minimalismul merge cel mai bine. Aminteșteți întotdeauna că puțin și bun e mai Ok. Lăsarea unor spații nefolosite va îmbunătății în mod drastic design-ul tău.

#4 Creează contraste

Contrastele scot în evidență designul și sunt un element important în designul tău. Poate fi obținut prin culoare, fonturi sau spațierea dintre elemente. Cea mai bună metodă de a obține contrast rămâne culoarea. Dacă nu ești familiarizat cu contrastele poți folosi color-wheel-ul  pentru a le identifica.  Adobe dispune de așa ceva.

#5 Fii ordonat

Ultimul punct dar nu cel din urmă este ordinea. Trebuie să aliniezi obiectele și textele frumos. Nu suprapune elementele decât dacă dorești să obții acest efect intenționat (pentru anumite tipuri de design). Poți insera linii între texte pentru a separa sețiuni diferite. Acest lucru va face ca secțiunile să fie de sine stătătoare iar imaginea va putea fi mai ușor percepută de privitor. Asta este important în special dacă creezi designe-uri pentru reclame sau pentru postări informative. Fă în așa fel încât designul să nu fie confuz ci ordonat, fluent și bine legat.

În cazul în care dorești poți urma un curs bun de design AICI pe Udemy.

Update

BONUS

#6 Să te dezvolți mereu

Încearcă pe cât posibil ca mereu să te dezvolți pe acest domeniu. Tehnica avansează, lucrurile se schimbă și evoluează. Așa că mereu încearcă să ții pasul cu noile tendințe. În același timp rămâi tu, cu tehnica ta cu modul tău de a crea și stilul tău propriu.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank