În acest acest articol vom vedea cum se scrie un articol de blog sau de presă care să ajungă pe primul loc în lista de rezultate, în căutările pe Google sau alte motoare de căutare. Asta presupune să scrii atât pentru Google cât și pentru cititori. Adică să scrii pentru cititori așa cum recomandă și dorește Google.

Dacă vei îndeplini condițiile tehnice cerute de Google la scriere acesta te va recompensa cu primele locuri sau chiar pe primul loc. Vom vedea mai mult cum se concepe un articol din punct de vedere tehnic, al numărului de cuvinte, lungimea unui paragraf, etc.  Desigur, contează și subiectul articolului și cum te exprimi, organizarea ideilor, etc. Însă nu despre asta vorbim aici.

Cum să scrii un articol care să ajungă primul în rezultatele Google

Cum trebuie să fie titlul

    1. trebuie să capteze atenția. În primul rând ar trebui să știm că titlul e cel mai important. El trebuie să atragă în primul rând cititorul, să fie catchy. Cititori care nu te cunosc vor găsi în primul rând titlul pe Google. Titlul îi face să decidă dacă vor să citească articolul
    2. trebuie să aibă în jur de 60 de caractere. Aceasta este una dintre regulile de SEO. Asta însemnă undeva la 10 cuvinte.
    3. nu trebuie să inducă în eroare. În articol trebuie să scrii ceea ce se așteaptă cititorul să citească citind titlul. Nu poți pune titlul În vacanță la bunici și să vorbești despre limbajul de programare PHP. Dacă titlul denotă că scrii despre un anumit subiect, atunci despre acela vei scrie.

Cum trebuie să fie articolul

Numărul de cuvinte

Numărul de cuvinte trebuie să fie cel puțin 600, pentru a fi bine rank-at de Google. Cel puțin așa reiese din cerința plugin-ului de SEO pe care eu însumi îl folosesc. AISEO arată ca fiind Ok numărul acesta de cuvinte. La sfârșit veți vedea și câteva print-screen-uri cu un panel de SEO, care arată ca find articolul Ok din punct de vedere SEO.

Desigur, numărul de cuvinte poate varia, depinde și de articol, de temă, despre ce scrii, dacă este un articol informațional sau știri, dacă este un articol de tip how-two, va fi mai lung. Oricum limita minimă este de 600 cuvinte. În practică nu prea vedem că se practică, bazându-ne mai mult pe referralii veniți de pe alte bloguri când lăsăm comentarii, pe notorietate sau carismă. Însă pentru Google, un minim 600 de cuvinte este necesar.

Formatarea

Un paragraf trebuie să aibă între 100 și 200 de cuvinte iar propozițiile ar trebui să fie cât mai scurte și concise. Cât ceea ce privește headings-urile ele ar trebui să fie H3 sau H2 la headings și H3 la sub-headings.

Link-uri și conținut media

Ar trebui să existe link-uri atât interne cât și externe, pentru o bună rank-are în motoarele de căutare. Este de preferat acest lucru la fel cum este de preferat să existe imagini sau video incluse în articol, care să aibă legătură cu articolul.

Conținutul scris

Este important să folosești o voce pasivă și să se lege ideile între ele, adică propozițiile să aibă legătură. Este importantă și metadescrierea. Metadescrierea sunt acele 160 de caractere maxim care apar sub titlu în căutările Google, și pot face diferența. La meta descriere poți pune ceva care să atragă cititorul dar în același timp și să aibă relevanță și să nu inducă cititorul în eroare, scriind despre una și conținutul fiind despre alta.

Pe final

Este important să te folosești de tool-uri precum AISEO sau Yoast. Aceste plugin-uri fac diferența. Poți vedea ce faci bine și ce nu, și pot îmbunătăți indirect calitatea unui articol, ofereindu-ți uneltele necesare pentru a-l concepe bine. De exemplu îți arată dacă un titlu este îndeajuns de lung, dacă mai trebuie adăugat sau tăiat ceva, dacă propozițiile sunt legate între ele, și poți ajusta.

Nu scriem doar pentru Google dar este important și traficul organic. Prin trafic organic înțelegem cititorii care ajung pe blogul nostru în urma căutărilor pe Google. Nu ne putem baza ca bloggeri doar pe word-of-mouth, cum spun americanii. Adică doar pe reclama făcută vorbind cititorii între ei offline sau online pe rețelele de socializare.

Exemplu de articol bine conceput din punct de vedere SEO

Iată mai jos câteva print-uri despre cum arată un panel care indică aspectele de optimizare pentru căutarea pe motoarele de căutare și dacă sunt sau nu îndeplinite condițiile pentru ca ele să fie Ok din punct de vedere SEO. Vedem că articolul a obținut un scor de 94, ceea ce este foarte bine. Pluginul folosit este AISEO.

blank


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL blank

    Acest formular folosește Akismet ca să reducă spamul. Află cum sunt procesate datele tale.