Munca online nu este neapărat una dintre cele mai ușoare cum poate multă lume crede. Nu apeși pe taste și îți vin banii. Munca online necesită pregătire în cel puțin un domeniu. Și nu mă refer aici doar la pregătire teoretică cât mai ales practică. Adică, practicând o meserie, înveți. Și aș mai adăuga că e păcat să lași un job bine-plătit doar pentru a-ți urma visul. Visul îl poți urma în paralel cu munca, pentru ca visul să nu devină un coșmar.

Joburile cele mai bine plătite la oractuală sunt în IT. Pentru multe joburi în IT nu ai nevoie de diplome de facultate, unele cer însă și acest lucru. Nu o să-ți cânte nimeni o serenadă pentru că tu ai diplomă. Însă dacă ai talent la ceva sau bani și-i arunci pe geam s-ar putea să ai șanse. Trecând peste gluma aceasta sarcastică nu există companii multe la număr pentru care vrei să muncești și să-ți plătească bani cu carul. Ce vedeți voi pe YouTube și pe la știri sunt doar chestii media. Imagini.

Ăla câștigă bani care e murdar pe mâini și cu hainele rupte. Pe ăia îi vezi tot timpul cu bani în buzunar pentru că muncesc tot timpul. Sau aceia care dau foc tastaturii când scriu. Pentru că își bat capul și-și strofoacă creierii. Conceptul de workalchoolic este inveytat pentru a scuza timpul petrecut făcând ceva neutil.

Utilitatea muncii presupune ca rezultatul final să se prezinte subt forma fizică. În cazul în care sădești pământul el va da roade și se prezenta subt formă de legume și fructe. Nu există intelectual deștept care să nu fi pus mâna pe sapă sau lopată. Toți cei care pun mâna pe sapă, greblă sau lopată ajung oameni deștepți. Restul intelectualilor nu-i pot încadra decât la neîncadrați. Adică nu se vor putea niciodată încadra în societate pe deplin. Marile genii ne vin de la sat. Creangă, Eminescu, doar ca să dau exemplu de genii literare.

Joburile și meseriile cele mai bine plătite necesită și multe eforturi. De cele mai multe ori intelectuale. Fie că este IT, fie că este drept de orice fel, fie că este design, toate își au locul lor pe piață în prezent. Mai rău ar fi dacă s-ar inventa un judecător AI. Adică un judecător digital cu inteligență artificială.

Orice meserie aproape care nu necesită prezența fizică o poți practica pe site-uri ca Freelancer.com sau Upwork. Poți face consultanță pe mai toate domeniile sau chestii asemănătoare. Meseria e brățară de aur este valabil și acum, în aceste vremuri.

Uneori însă nu ai neapărat nevoie de o meserie ci poți munci de la laptop și fără să știi vreo meserie. Gen necalificat. Acest lucruu îl poți face pe site-uri ca MOBROG, Daedalus Online, Remotask, și mai poți căuta și tu ponturi pe net.

Îți sugerez să înveți limba engleză dacă vrei să reușești în vreun domeniu. Majoritatea cer cunoașterea limbii engleze.

 


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank