Nu mai e pe vremea când se învăța din Abecedar. Nu dragii mei. E vremea când se face clasa zero, cu tot felul de tâmpenii și prostii. M-am uitat un pic pe Scribd după ceva manuale școlare, pentru că am un nepot care ar trebui să meargă la clasa zero în doi ani. Nimic sau aproape nimic de înțeles acolo. După ce se ghidează și după ce se orientează cei care fac aceste manuale, habar nu am. Sau vorba fostului meu prof de Istorie, Ion Beleagă, (care e demult la doi metrii subt pământ, care a fost director la școala Nr. 1 din Gura Humorului pe vremea tranziției) HABARNAM I.

Este clar însă că nu e cea mai bună metodă de predare, este clar că mulți copii vor învăța pe apucate și de la alții mai bătrâni sau de la persoane care știu, de pe stradă și de unde vor apuca. Vor învăța din prelegeri, din ce se mai poate, pentru a câștiga o pâine. Ați vrut viitorul așa, poftim, luați-l. Acesta e! Savurați-l cu maioneză! Pentru că multă vreme am mâncat doar o felie de pâine cu maioneză pentru ca să-și îndeplinească mama visele.

Suntem în 2022 iar la telefon nu se mai vorbește cu Dumneavostră către persoanele în vârstă ci cu tu. Poftim respect! Luați-l și savurați-l! Voi la-ți dorit! Nu vorbesc de pe pereți. Două cazuri concrete: unu – unul dintre ai mei sună la EON, vestita companie de electricitate iar unul sau una mai bine zis dintre angajate îi vorbește într-o manieră care nici măcar lipsită de bun simț nu era. Pentru că lipsa de bun simț își are și ea un farmec. Al doilea – sun pe eMAG, iar cea de acolo aștepta parcă de-abia să închid conversația pentru a-și spune înjurătura de la revedere după închiderea conversației, probabil am deranjat-o de la țigară.

Acesta este viitorul țării. Primi-ți-l și acceptați-l resemnat la fel cum și eu primesc și mă resemnez cu multe lucruri care mi se întâmplă! Unde vă sunt banii cei care ați ținut doar la ei? Acum mulți ar da totul ca să scape ținând cont de ceea ce se cam întâmplă în țară, sau de pericolele de la granița de NORD. Parcă eu nu? Eu nu sunt om? Eu nu aș da? Sunt cumva din tablă? Din fier? Nu. Sunt doar un om trecut prin greutăți cât mai mult. Un om cu multe probleme de multe feluri.

M-am enervat. Mă calmez. Să gândim la rece. Cum învață copii în ziua de astăzi la școală și de la ce profesori? Am înțeles din auzite că educatoarele și profesoarele tratează elevii cu superficialitate și îi respectă doar pe cei care au bănet pe ei. Bun. Și eu am fost la fel. Am învățat la școală de am rupt. Dar pentru că aveam haine rupte pentru că mama strângea bani pentru familie aveam și note mici. Fii de ingineri și de cei cu poziții înalte erau favorizați. Li se acorda atenție, mai că nu li se șoptea pentru a da nota zece și erau întrebați doar ceea ce ei știau. Probabil li se spunea ce să învețe. Pilisme românești, vechea treabă. Astăzi domnii mei, cum merge treaba cu educația care formează oameni? Vă întreb pentru că nu știu. Se mai merge cu pile și bani? Presupun că da!


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL blank