Vinde cărți electronice

Cum începi

Când vinzi cărți electronice, ca în orice afacere, există câțiva pași pe care trebuie să îi urmezi, pentru a avea succes. Unul dintre primele este să știi ce își dorește publicul tău. Folosind instrumente de sondaj, postări de blog bazate pe întrebări, chat-uri Twitter și discuții Facebook, poți identifica ceea ce caută oamenii într-o carte electronică. Apoi poți optimiza titlul și conținutul pentru a atrage publicul. Odată ce ai un subiect în minte, poți începe să-ți scrii cartea!

Odată ce ai finalizat prima ta carte electronică poți să o vinzi pe site-ul tău, eventual la un preț mai mare. Sau poți să o vinzi pe Amazon. Vom vedea mai încolo în articol și cum. Când scrii mai multe cărți, și ai de gând să devii un scriitor profesionist, asigură-te că scrii pe aceleași subiect sau cât de cât asemănător cu subiectul primei cărți. Fă niște research înainte de a începe să scrii o carte.

Cum să publici o carte electronică pe Amazon

Cum publici o carte electronică pe Amazon, inclusiv pe Kindle? Înainte de a face orice altceva, conectează-te la contul tău Amazon. Dacă nu ai cont fă-ți unul completând informațiile personale pe site. Asigură-te că incluzi și informațiile tale de plată.

Kindle Direct Publishing

Dacă te gândești să îți autopublici cartea, s-ar putea să te întrebi dacă Kindle Direct Publishing este sau nu cea mai bună opțiune. Amazon este cel mai mare retailer de cărți din lume, iar programul lor, Kindle Direct Publishing, îți permite să publici cartea direct pe site-ul lor.

Publicarea pe Amazon are multe avantaje atât pentru autori, cât și pentru cititori. În primul rând, este gratuit să publici pe Amazon. Vei avea mai mult control asupra calității cărții tale decât cu orice alt serviciu de autopublicare.

Poți crea un cont gratuit la Amazon și să îți încărci cartea acolo. De asemenea, îți poți înscrie cartea în KDP Select, ceea ce îți permite să primești instrumente și servicii suplimentare. Un alt avantaj al înscrierii în KDP Select este că, cartea ta este exclusiv pentru KINDLE și nu poate fi vândută în altă parte. Procesul este rapid, dar necesită ceva efort și răbdare din partea ta.

Odată ce cartea ta este publicată, poți alege cum să o promovezi și câte persoane o văd. Poți folosi sistemul de recomandare Amazon pentru a-ți împinge cartea în partea de sus a unei categorii sau pentru a o promova în secțiunea „Oferte numărătoare inversă”. Platforma Amazon are unele dezavantaje, dar sunt minore. Pentru a profita la maximum de experiența ta Amazon Kindle Direct Publishing, este important să iei în considerare toate cele menționate mai sus.

Alegerea Kindle Direct Publishing pentru publicarea unei cărți electronice pe Amazon este una dintre cele mai bune alegeri pentru autopublicare. Nu numai că vei deține controlul asupra procesului, dar vei avea acces la milioane de cititori. Este o opțiune cu risc scăzut pentru scriitorul independent care nu are capital sau legături cu mari editori. În plus, așa cum am mai spus, platforma Amazon Kindle Direct Publishing este gratuită.

Kindle Create

Pentru a publica o carte electronică pe Amazon, mai întâi trebuie să instalezi și să deschizi software-ul Kindle Create. Acest software poate fi descărcat gratuit atât pentru PC-uri, cât și pentru Mac. Deschideți-l selectând „Proiect nou din fișier” din meniul din partea stângă. De aici, poți alege tipul de carte și unde doriți să o încărci. Următorul pas este să încărcați conținutul. Cuprinsul se află după conținut și include legături către fiecare capitol. Un cuprins (TOC) interactiv Kindle va apărea ori de câte ori un cititor dorește să acceseze lista de capitole.

Odată ce ai fișierul ePUB sau DOCX, îl poți încărca pe site-ul Amazon. Dacă nu ți-ai formatat cartea electronică, Amazon o va respinge. Aceasta nu este o mare problemă pentru că poți reîncerca cu un format corect. Instrumentul Kindle Create este foarte limitat în comparație cu alte programe de publicare de cărți electronice.

Kindle Create oferă și o opțiune de previzualizare. Aceasta arată doar versiunea eBook a textului. Instrumentul îți permite, de asemenea, să schimbi opțiunile de afișare a paginii. Ca și în cazul oricărei cărți electronice, cel mai bine este să utilizați cea mai recentă versiune a software-ului pentru cele mai bune rezultate.

După ce ai terminat de formatat cartea electronică, o poți publica pe Amazon folosind Kindle Create. Software-ul se ocupă de majoritatea formatării pentru tine. Cu toate acestea, ar trebui să știi că nu poți utiliza TAB pentru a indenta paragrafe. Pentru a preveni acest lucru, poți adăuga indentarea la prima linie. Pentru a profita la maximum de Kindle Create, încercă să ții cont de următoarele sfaturi pentru a obține cele mai bune rezultate.

Ediții Kindle

Dacă intenționezi să publici o carte electronică pe Amazon, mai întâi ar trebui să înțelegi cum să formatezi cartea pentru această platformă. Va trebui să creezi un fișier Word (.docx) în formatul acceptat de Kindle. De asemenea, poți utiliza un program gratuit, cum ar fi Kindle Create, despre care am vorbit mai sus.

Titlurile sunt importante atunci când publici o carte electronică, așa că asigurați-vă că utilizați Titlul H1 pentru titlul cărții și H2 pentru titlurile capitolelor. Titlurile H2 vor crea automat cuprinsul.

Clasamentul vânzărilor pe Amazon este cel mai important factor prin care se identifică succesul. Cărțile listate care sunt printre primele 2.000 în vânzările Amazon sunt considerate cele mai bine vândute.

După ce ai încărcat cartea pe Amazon, vei primi un e-mail de confirmare precum că Amazon a încărcat-o pe serverul lor. De asemenea, îți poți reîncărca cartea de câte ori dorești – Amazon va suprascrie versiunea mai veche. Asigură-te că verifici formatarea cărții tale în funcția Look Inside. Formatarea greșită poate descuraja potențialii cititori. Dacă poți, angajează un formatator profesionist de cărți electronice pentru a-ți formata cartea.

Următorul pas al procesului este să decizi dacă dorești să faci cartea exclusiv pentru Amazon Kindle. Dacă dorești să ai cartea vândută exclusiv pe Amazon, înscrie-te în programul KDP Select și primești oportunități speciale de promovare și prețuri. Poți lua o decizie în legătură cu publicarea doar pe Amazon după ce ai finalizat formatarea cărții tale electronice.

Datele precomenzilor

Când vă publicați cartea pe Amazon, va trebui să includeți datele de precomandă pentru cartea ta electronică. Trebuie să te asiguri că nu faci carte disponibilă pentru precomandă pentru mai mult de un an, deoarece Amazon te poate penaliza pentru că ai ratat termenul limită.

Pentru a evita acest lucru, ar trebui să setezi o dată de precomandă cu cel puțin două săptămâni înainte de data lansării. De asemenea, asigură-te că prețul cărții tale electronice de precomandă este mai mic decât prețul ei de listare, deoarece acest lucru va încuraja cititorii să vă precomandeze cartea înainte de a deveni disponibilă pentru vânzare în întregime.

Înainte de a publica cartea electronică, ar trebui să consulți regulile Amazon. Această politică îți spune dacă poți publica sau nu cartea în precomandă. Dacă o faci, Amazon îți va aproba automat cartea, iar apoi poți continua cu lansarea cărții. Această politică nu este complicată, dar este important să revizuiești cu atenție detaliile înainte de a vă publica cartea pe Amazon. Deși nu poți schimba data după publicare, poți modifica detaliile cărții pentru a se potrivi cu data de precomandă.

Poți modifica și data lansării dacă dorești. Atâta timp cât sunt cu cel puțin cinci zile înainte de data oficială de lansare, poți schimba data. Poți face acest lucru în pagina de detalii a cărții tale electronice. Dacă schimbi data precomenzii, nu o vei mai putea folosi pentru anul următor.

Pe final

Acestea fiind spuse, sunt sigur că vei putea să câștigi bani online, legal, indiferent de ce metodă vei alege, după ce îmi vei fi citit acest manifest. Continuă să-mi citești articolele și abonează-te gratuit la această rubrică pentru a știi de fiecare dată când apare un articol nou legat de bani sau câștiguri online.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL blank