Eram curios despre scriitorul ăsta rus. Începusem să-i citesc opera, dar nu-l înțelegeam la modul în care trebuie să-l înțelegi, pentru a-i studia opera. Și a-l rezuma în cele din urmă.

Am găsit o carte cu biografia lui dar asta nu-mi spunea mare lucru. Așa că am mai sondat după evenimente din viața lui. Cumva trebuia să-l înțeleg pe deplin. Sau cel puțin cât mai mult.

Așa că am găsit cartea aceasta, Viața intimă a lui Dostoievski, scrisă de T. Enko. Este o carte mai mult despre iubirile lui, despre dragostele lui pătimașe, despre femeile din viața lui.

Cartea ne spune mai mult cum s-a format acest om ca scriitor prin evenimentele pe care le-a trăit. A avut de-aface cu pedofili, violatori, criminali, și cu oameni ce cea mai joasă speță. A întâlnit deseori oamenii jegoși, fără etică, nedrepți.

Iubirile l-au inspirat, i-au dat forța creatoare și inspirație. Fără ele, fără spiritul său critic-psihanalitic-profund, nu ar fi reușit să lase în urmă o operă vastă, plină de elemente creștine, plină de semnele înțelegerii cele mai depline a firii umane.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank