Nu s-a mai întâmplat nimic legat de distrarea cetățenilor din Gura Humorului de ani buni. Se făceau înainte de criza aia economică nişte zile ale oraşului de „stătea mâța în coadă.” Cele de la municipiu erau „minciună.”

Erau invitați dintre cei mai de vază artişti ca Vama Veche, Delia, Doru Octavian. În mare publicul era receptiv dar oarecum nu se putea face legătura aia dintre artist şi public specifică metropolelor sau marilor oraşe. Chiar şi aşa nu era rău.

Se găseau floricele, vată de zahăr, hamsii şi mitiei. Erau tot felul de distracții gen „ciocane” în care te puteai da şi atmosfera era una încântătoare.

De ceva timp fie nu se oranizează fie pare că e o adunare comemorativă şi nu un prilej de distracție.

Poate că a fost sădită în conştiința comună o panică, panica Covid, fie că au apărut tot felul de chestii dubioase sau o lipsă de încredere în aproapele.

Atmosfera nu mai este de gaşcă care merge să se distreze ci de grup care merge să caşte ochii, să bage doi mici, şi o răcoritoare, doar aşa, ca să nu zică că nu a fost prezent la zilele oraşului. Şi eventual după aia să meargă acasă blazați. Să semneze condica, cum ar veni.

Se ştie deja că la Gura Humorului se organizează un Festival de Film. Este o tradiție, şi se organizează de ani buni cu strictețe.

Însă parcă mi-e dor să se organizeze zile ale oraşului cum erau odată, de forfota aia, să văd cum se dau oamenii în tot felul de prostioare, distrându-se. Şi parcă mi-e dor şi mie să mă urc în vreun balansoar din ăla care să ne ducă în sus în stare de gravitație zero.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank