Am achiziționat recent acest plugin în speranța că prin el viteza site-ului se va îmbunătăți. Da’ de unde?

Aveam o evaluare pe GTmetrix de gradul C, uneori B. După instalarea acestui plugin a scăzut la gradul E. Aceasta pentru că pluginul nu crește viteza de încărcare.

Prin urmare este ineficient și pot spune că banii cel mai probabil, acei 208 LEI cât m-a costat acest plugin au fost ca aruncați pe fereastră. Aceasta în cazul în care nu ajută site-ul altfel…prin niște chestii care mă depășesc. În opinia mea ideea de bază pe care se merge la un astfel de plugin este mărirea vitezei de încărcare, timpi optimizați. Ori aceasta nu s-a întâmplat. Ba pot spune că dimpotrivă, s-a micșorat viteza de încărcare. Însă această problemă am rezolvat-o. O să vă spun mai la sfârșitul articolului și cum.

Există unele funcționalități ale pluginului pe care doar la varianta premium le găsești. O parte din ele le enumăr mai jos:

-Reduce the number of SQL queries
-Crează cache pentru varianta mobila
-Optimizare Css Plus
-Optimizare avansata pentru css
-Reducere conexiuni HTTP prin combinarea fisierelor js (header)
-Reducere conexiuni HTTP prin combinarea fisierelor js (footer)
-Eliminate render-blocking JavaScript resources (nu am mai tradus-o pentru că nu știu cum)
-Load Google Fonts asynchronously (nici pe aceasta nu am tradus-o)
-Load images and iframes when they enter the browsers viewport (nici, dar înțelegeți voi)

Sper să nu fi introdus vreuna care era free, pentru că sunt multe și în varianta free. Am bifat toate acestea în panelul WordPress în speranța că varianta premium îmi va aduce o îmbunătățire, în sensul că îmi va mări viteza de încărcare. Nu s-a întâmplat acest lucru. Ba chiar cum vă spuneam a micșorat-o. Problema am rezolvat-o, și încă cu brio, mărind viteza de încărcare chiar mai mult decât era anterior. Vă spun și cum. Am reușit să fac acest lucru într-un mod simplu și printr-o metodă de bază a blogging-ului pe platforma WordPress – ștergerea de plugin-uri care nu sunt importante.

Vă dau doar două exemple pentru că am șters mai multe:

#1 Re-add text underline and justify

Este un plugin care îți permite să subliniezi textul printr-o simplă apăsare de buton din panelul WordPress. Selectezi textul și apoi apeși pe buton. Anterior această funcție era inclusă. La Update-urile WordPress însă a fost eliminată funcția aceasta și poate fi readusă prin acest plugin. Faptul că am șters acest plugin nu înseamnă că nu voi mai putea sublinia texte sau link-uri. Voi face acest lucru prin limbajul HTML în editorul de text din panel care îmi permite acest lucru.

#2 Regenerează miniaturile

Este un plugin extrem de bun cu care poți micșora dimensiunea fotografiilor pe care le ai pe site. Când spun dimensiune mă refer la mărimea în Kb. Acest lucru, regenerarea, va face ca site-ul tău WordPress să se încarce mai repede. E important să ai cât mai puține plugin-uri și poze de dimensiuni în Kb sau Mb cât mai mici. Iar acest plugin îți permite și să alegi cât de mult vrei să le reduci. Odată imaginile reduse acest plugin poate fi dezactivat și șters. Imaginile micșorate (regenerate) vor rămânea.

Chestii generale despre plugin

Acest plugin este dezvoltat de niște britanici. La modul free este de ajutor, în sensul că este un plugin de cache foarte bun, recomandat și de alți bloggeri. Eu cu el m-am obișnuit și pe el îl folosesc. I-am învățat toate năravurile. Chiar dacă, consider că varianta premium nu mă ajută la viteza de încărcare, nu o să renunț la el pentru că la varianta free se observă diferența dintre viteza de încărcare cu acest plugin și fără acest plugin. Cu acest plugin site-ul se încarcă mai repede. Varianta premium însă nu mă mărește viteza. Și prin urmare nu mi-am atins scopul (mărirea vitezei) cu acest plugin decât poate indirect. Cum indirect? M-a determinat să reconsider numărul de plugin-uri pe care le folosesc și importanța lor, în așa fel încât am șters o parte neimportante și astfel am mărit viteza (cea de încărcare). Acum am o viteză de încărcare 2.86 s.

Evaluarea experineței

Lucruri pozitive din această experiență:

#1 Această experiență mi-a furnizat material pentru a scrie un articol despre WP Fastest Plugin Premium

…și despre faptul dacă merită sau nu cumpărat. Nu merită. Articolul cred că e unic în sensul că nu cred să mai fi scris cineva despre WP Fastest Plugin varianta Premium pe .ro

#2 Am reconsiderat pluginurile pe care le folosesc și mi-am îmbunătățit viteza website-ului

…viteza de încărcare a paginii.

Lucruri negative:

#1 Am cheltuit 208 lei care nu au ajutat în mod direct la îmbunătățire vitezei

Mai jos viteza actuală de încărcare într-un screen, măsurată pe Pingdom Tools

Update: pe lângă alte funcționalități acest plugin micșorează și fișierele site-ului atunci când optezi pentru aceasta. Este una dintre chestiile importante pe care am uitat să le menționez.

blank


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank