Mă gândeam la cât de important este să citești din varii domenii și tot ce prinzi în profesii ca cea de blogger sau jurnalist, și bineînțeles scriitor. Tocmai am terminat un roman greu de Dostoievski, Adolescentul, despre care am scris AICI. De fapt toate romanele lui Dostoievski sunt grele iar cei care reușesc să le citească și să le priceapă au un IQ crescut. Așa zice lumea…
Mă uitam să văd la ce a mai apărut nou în materie de literatură și am văzut că de relativ multișor timp s-a lansat ceea ce în limba română au tradus Rezervă. Este o carte despre acel prinț din UK care a părăsit familia și beneficiile regale pentru o cucoană pe care cică o iubea. Dacă vă interesează carte o găsiți AICI pe link de vânzare.
Cartea din câte am înțeles este scrisă de cineva, de un ghost-writer. Adică este scrisă în baza unor informații și indicații pe care un scriitor bun le-a prelucrat , a scris o carte și a fost plătit pentru acel text, probabil renunțând la drepturile de autor. Din câte știu așa stau treburile cu ghost-writeri, adică cu acești scriitori anonimi.
Și din câte am mai înțeles pare interesantă cartea, e la modă să o citești, să o ai pe birou, să te vadă lumea cu ea, și cică are și efect de somnifer, adică dacă ai citi-o înainte de culcare provoacă nani. Ăsta e scopul multor cărți care se citesc seara la lumina lămpii cu noptiera aproape.
Cititul este o parte esențială a produsului literar și scris de orice natură. Voi obișnuiți să mai citiți din când în când cărți? Nu de alta dar vă mai lărgește și orizontul în afară de faptul că vă ajută la scris.
Comenteaza