…dacă beți cafea. Cafeaua, are anumite proprietăți precum: diuretic, laxativ atunci când este băută cu zahăr, detoxifiant, previne leziunile pulmonare la fumători, îmbunătățește aspectul pielii, revigorează, și altele.
Am redescoperit astăzi gustul cafelei amestecate cu nucșoară, un gust ușor condimentat, dar bun, deosebit. Cafea cu nucșoară aka cardamon, este cred specifică Turciei. S-a propagat însă și la noi obiceiul printre băutorii înrăiți de cafea.
Personal beau vreo 3-4 cafele pe zi. Sunt dependent de cofeină, și trebuie să-mi administrez o minimă doză pentru a funcționa corect. Am încercat și fără însă așa funcționez eu mai bine. Cafeaua de la aparatele de cafea îmi este mai Ok decât cea la ibric. Poate și din cauză că nu o procesez corect.
Am băut cafea Americano în Malta, o cafea cu un gust deosebit. Am încercat Dallmayr, nemțească, care se spune că este cea mai bună, și nu e. Jacobs verde mi se pare mai bună, cu aromă mai intensă.
Cea mai mișto cafea mi s-a părut cafeaua proaspăt măcinată, și făcută imediat după măcinare. Are o aromă care te trezește și din morți. Pun pariu că dacă îți face cineva o asemenea cafea dimineața și este aproape de dormitor sau în dormitor, te trezești doar de dragul mirosului.
Chiar acum înainte de a scrie acest articol mi-am cumpăărat de la aparat o cafea în care am pus nucșoară. Fără zahăr însă. Mie îmi place cafeaua amară. Asta e plăcerea mea. Voi cum vă beți cafeaua?
Comenteaza