Țin minte că găsisem o minge prin casă din cele de tenis verzi cu S-ul acela la mijloc, specific mingilor d tenis. Și tot așa jucându-mă cu ea prin casă am scăpat-o sub pat. Am intrat sub pat să o caut. Dar ce surpriză că ieșind de acolo am început să fiu luat la bătaie într-un mode nebunesc de mama. Pe motiv că mă murdăresc de praful de acolo. Că-mi murdăresc hainele.

Acum, adult fiind și judecând la rece consider că nu avea ce căuta sub pat praf. Una dintre testele făcute de feciori la pețit acasă la fete este să-și facă pălăria pierdută sub pat, iar dacă o scoate prăfuită, nu mai e luată de nevastă pe motiv că e murdară și nu e gospodină. Or iau am luat bătăița aceea ca recompensă că maicămea nu făcuse curățenie sub pat de către ea însăși. Sau nu știu cum să mă exprim.

Îi dau un pumn în față unui om și pe motiv că i-au căzut dinții din cauza mea și și-a murdărit haina cu sânge, îl iau la bătaie, că merită, de ce și-a murdărit haina cu sânge. Sunt niște amintiri vechi și respingătoare. Nebunii ale trecutului.

Bătăi din acestea pentru că maicămea nu deținea sac de box aveam să mai iau când rămânea fără Distenocalm și alte droguri psihiatrice. De-aia îmi doresc să plec uneori.

O dată m-a încuiat afară din casă după care s-a întors și-a început să mă alerge și bătaie pentru că presupunea că am sărit pe geam. Or eu un copil de trei ani nici măcar nu știam de noțiunea aceasta. Dar odată ce-și satisfăcea nevoile sadice pe mine, se liniștea.

Nu sunt o victimă. Și nu vreau să se creadă acest lucru. Am luptat cu tot ce mi-a stat în cale și voi continua să lupt până la moarte. Până la ultima suflare de aer. Am vista cândva că voi muri în luptă.

Unul dintre foștii comandați îmi spunea luptătorul.

Consider că fiecare are părți triste din viața de care nu vrea să-și aducă aminte. Însă probabil rănile sunt cicatrizate.

Or la mine uneori se scormonește în rană, în fostele cicatrici, Și atunci îmi aduc aminte.

Nu poți judeca pe nimeni m-a învățat viața. Darmite pe maică-ta și părinți care te-au crescut așa cum au putut. Cum au considerat că e bine.

Cu toate acestea în multe familii se așterne tăcerea asupra unor lucruri incredibile. Fetițe violate de tați care ajung în spitale de nebuni băgate tot de aceștia. Li se pun diverse diagnostice pentru ca mai apoi să nu se poată angaja nicăieri din cauza medicamentației și a presupusului diagnostic. Totul din cauza unui monstru care a abuzat de ea, apoi, având bani și putere a aruncat-o într-un spital de psihi. Știu cazuri.

Drame. Neștiute, sau poate doar de vecini. Vorbindu-se doar pe la colțuri în șoaptă. E incredibil. E incredibil cât rău îți poate face un membru al propiei familii. Cunosc destul de multe cazuri. Discreditați, badjocoriți și înjurați, devin la rându-le abuzatori.

Pentru ca așa să se nască un cerc vicios.

Apoi te întrebi, de unde terorism, crime și psihopați care omoară fete luate la ocazie și le dizolvă în acid. Totul considerând perfect normal și fără mustrări de conștiință…