Există desigur prin arhivele KGB și prin alte servicii numeroase tactici pentru a face dintr-un om cu reputație o cârpă blamată de societate.

Citisem o poveste pe la vreo douăzeci de ani. Îmi picase în mână o carte cu povești și poezii ale unor liceeni colegi la mine. Povestea care mi-a plăcut cel mai tare era experimentul Manechinele.

Un om perfect sănătos psihic era introdus într-un grup de oameni care vorbeau cu niște manechine din plastic. Omul la început rămâne surprins și stupefiat. Pentru ca mai apoi prin persistență și prin introducerea forțată zi de zi și sistematică a acelui om între un grup de oameni care vorbesc cu manechine din plastic, acel om perfect sănătos psihic a ajuns ca la un momentdat să poarte discuții cu manechine. Deci îl înnebunise și pe el. Aceste lucruri sau asemănătoare cu acestea se întâmplau pe timpul comunismului când se dorea îndoctrinarea.

Nici în zilele noastre nu ducem lipsă de metode mai puțin albe de a îndoctrina oameni. De ai face să creadă ceea ce alții vor să creadă. Unii sunt puternici și rezistă. Alții ori se pierd și le moare sinele ori înebunesc de-abinelea.

Ca exemplu vă dau un simplu tânăr, dintr-o familie aparent bună și înstărită care își trezea copilul zi de zi la aceeași oră și îi spunea că este cel mai mare alcoolist din lume fără ca acesta să consume dram de alcool. Dat fiind faptul că însăși mama lui îl trezea și îi spunea acest lucru, el a ajuns ca la un momentdat să se conformeze spuselor mamei lui. Deoarece toți băieții vor în sufletul lor dragostea de mamă. Așa că acel bărbat după vreun an de zile, care era antialcoolic, repetândui-se în mod sistematic că este beat în fiecare dimineață când se trezea, la aceeași oră, a ajuns el însuși să se considere așa. Și s-a conformat spuselor ei, mamei sale denaturate, care consuma medicamente antipsihotice, și  mai toate felurile de medicamdente anxiolitice care îi picau în mână și luate pe subt mână ilegal de prin farmacii.

Maicăsa se îndopa cu acele medicamente și era într-al nouălea cer. În timp ce copilul se lupta cu depresia și nu știa dacă mai apucă ziua de mâine.

Acest lucru vă spun ca să vedeți cât de denaturată poate ajunge o persoană din  cauza abuzurilor de tot felul.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank