Până au apucat să oprească valul de refugiați, să-i trieze mai bine spus la graniță, au apucat să vină grupuri mari de ucrainieni. Pe aici sunt tratați bine, în sensul că li se dă cam tot ce au nevoie. Loc de dormit, hrană, apă.

Prin natura meseriei văd și migranți din Ucraina. Unii au un aer de superioritate. Nu toți, poate am văzut eu doar racheți din ăia de la ei. Din surse am auzit că au venit prin nu știu ce localitate înainte să înceapă războiul și s-au războit cu români care le-ar fi luat țigările de contrabandă. Așa că ăștia nu au milă de tine. Și sunt cam sălbateci.

La bazar la ei, la cel din apropierea noastră, Cernăuți, dacă nu știai mersurile nu te-ai fi încumetat să mergi. Puteai să te întorci într-o pungă neagră. Cam așa stăteau lucrurile și înainte de război pe acolo. Nu prea au lege, nu au milă.

Ăștia de aici sunt mai dedați cu românii, ăștia care sunt mai vechi aici. Ăștia noi probabil se vor da la cale care au de gând să rămână. Cică nu prea vor să rămână ci să plece mai departe spre Bulgaria.

Și cică ar băga și femei în armată. Iar civili ar fi fost instruiți să folosească cocteiluri incediare Molotov.

blank

 


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank