…este bine, mai corect spus. Este bine ca dacă te-ai apucat de vreun lucru oarecare, o afacere, să continui să lucrezi la ea. Chiar și cu pași mărunți dacă nu ai timp și ai și serviciu.

Important este să înaintezi, să mergi tot înainte și să persiști. În ziua de astăzi poți face bani și înființând un grup de Facebook. Dacă ai baftă și este unul de succes, de exemplu unul cu vreo 100.000 sau 1.000.000 de membrii ai o audiență de 100.000 sau 1.000.000 de membrii. Poate fi unul nișat. De exemplu ca acesta, pe care eu doar l-am înființat și am dat aprove noilor membrii. Grupul a crescut aproape ca eu fără să fac nimic, și acum când scriu acest articol are 2500 de membrii. Poate doar am mai moderat puțin și am dat permisiunea noilor membrii să dea aprove, pentru a nu mai mă încurca eu cu treburi de-astea.

În cazul în care ai un loc de muncă care presupune mult timp liber, spre exemplu paznic, unde nici ursu nu vine sau nu ai loc de muncă deloc și ai timp liber mult, este cu atât mai bine. Poți să începi să-ți faci afacerea ta. Chiar și una care nu presupune neapărat să ai o firmă. Spre exemplu un blog. Sau cel puțin nu pe moment, pentru că dacă, și ar fi bine să, blogul crește, vor veni diverse cereri de a scrie articole sau vor apărea tot felul de oportunități pentru care ar fi bine să deschizi măcar un PFA.

Însă și un blog presupune muncă Și trebuie să lucrezi. Să vii tot timpul cu idei și articole noi, utile dintr-un punct de vedere sau altul. Fie că aduc valoare materială celor care te citesc, fie că îi distrează sau le aduc informații noi cititorilor tăi trebuie să te străduiești să lucrezi. Și să o faci cât mai bine. Spre exemplu articole lungi, de cel puțin 500 de cuvinte, bine documentate și de valoare.

Nimănui nu-i place munca sau puținor persoane. Uneori s-ar putea să-ți pierzi entuziasmul, pe drum. Însă persistând acesta îți va reveni înapoi. Trebuie doar să…lucrezi. Să cauți chestii noi și care ar putea fi wow sau interesante celor care te citesc sau pe domeniul tău. În felul acesta faci și bani.

Dacă ești vânzător sau comerciant ar fi bine să cauți să-ți lărgești aria în care îți manifești activitatea. De exemplu să vinzi pe Facebook. La fel dacă ești artist. Sunt mulți pictori care vând pe Facebook, și nu cele mai frumoase lucrări, credeți-mă. Însă ele lucrează, adică postează des, chiar și în grupul sau grupurile de Facebook unde speranța de a vinde este mică. Și tocmai acolo vând, pentru că la pomul lăudat nu merg cu sacul și pentru că pe grupurile mici sunt mult mai multe șanse să te faci cunoscut decât într-un ocean de un milion de oameni pe un grup mare. Și așa își fac clienți.

Se încăpățânează să meargă mai departe, în ciuda tuturor obstacolelor și sfaturilor de a renunța. Cei mai buni și cei mai mari au câștigat pentru că nu au renunțat, în pofida obstacolelor, în pofida a tot. Titanii au câștigat pentru că au…muncit mult, mult de tot. Dacă se poate și până epuizare. Să-l numim doar pe vechiul Michelangelo (vezi și cartea Agonie și extaz – Irving Stone) sau actualul Elon Musk. În timp ce alții doar visează, alții pun mâna și muncesc. Chiar și pentru 0.50 de cenți. Pe care îi pun în pușculiță până fac 100 de dolar pe care reușesc să-i multiplice, până fac miliardul de euro.

Trebuie să muncești. Ar fi bine mai corect spus.

La fel ca în orice alt domeniu, e bine să muncești. Să luăm ca exemplu sportul, pentru performanță nu este de-ajuns taletul ci trebuie să muncești mult până ajungi la obiectivul dorit. Chiar dacă doare. Pentru că No pain no gain. Și vorba este adevărată. O spun din propria mea experineță pentru că, cândva am fost și eu sportiv. Și sunt și acum, amator. Și mai exact ce am făcut de am ajuns la această concluzie? Păi să vă spun…Eram slab din punct de vedere fizic. Eram atât de slab încât dacă bătea vântul mai tare pe stradă mă putea duce în direcția opusă sau în fața vreunei mașini. Cincizeci și cinci de kilograme la vârsta de aproape optisprezece ani. Și în afară de aceasta mai eram și rahitic, aveam o deformație la nivelul sternului și toții copii râdeau de mine. Nu știu din ce cauză s-a întâmplat acest lucru. Posibil din cauza proastei alimentații pe care o primeam de-acasă. Posibil.

Însă eu nu am stat degeaba ci, am mers la sală, fără ca părinții să știe, mi-am cumpărat proteine, mi-am cumpărat vitamine, am început să mănânc până nu mai puteam, în mod forțat. Am tras de fiare într-atât de mult și intens dar și inteligent încât după șase luni problema era rezolvată. Și am prins și drag de sportul acesta și sport în general.

Acest lucru m-a salvat…munca. Am muncit din greu și uneori veneam de la școală și de la sală complet epuizat fizic. Atât eram de epuizat după antrenamente încât uneori nu mai puteam duce lingura la gură sau nu mă mai puteam ridica de pe scaun. Prin muncă, intensă până la durere (No pain no gain), refacere și alimentație constantă și consistentă, prin suplimentație am reușit să rezolv o problemă cu care mă confruntam atunci prin propia-mi putere.

La fel și ție îți spun dragă cititorule că nu există probleme care să nu poată fi rezolvate. Iar dacă este ceva ce nu poate fi rezolvat înseamnă că nu este o problemă. Însă trebuie muncă pentru ele. Crezi că marele nostru pictor Nicolae Grigorescu a fost așa de cunoscut și apreciat degeaba? Nu. A schițat carul cu boi până i-a venit acru. Până a vomitat de scârbă chiar dacă avea talent. Muncă. Până l-au și durut ochii probabil și a făcut și inflamație, până i s-au înroșit ochii de concentrare. Și așa s-a născut o mare operă…Carul cu boi. Acestea sunt exemple din trecut dar avem și prezente. Doar prin muncă și foarte multă muncă se poate construi ceva măreț și rezistent în timp.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank