Știi cum e treaba cu discernământul? Nu e nouă, provine din însăși înțelepciunea populară…e treaba cu…și eu dacă îți zic să te arunci într-o fântână, tu te arunci? Adică dacă o persoană îți spune să faci cutare sau cutare lucru, tu trebuie să treci prin filtrul tău.

Scriu această postare pentru că văd acum în ultima perioadă tot mai des la TV și în media știri legate de Regina Marii Britanii, sau mai bine-spus de fosta Regină, care a decedat. Ce spunea regina era lege. Erau toți englezii îndoctrinați? Era Regina ca un fel de semizieu, ca un fel de Faraon din timpul Egiptului antic? Înțeleg într-o oarecare măsura că trebuie să ai o anumită credință, înțeleg, dar să mergi până la capăt în nebunie mi se pare o prostie. Adică e corect să respecți anumite protocoale, însă…totuși…

Vă mai povestesc doar o întâmplare absurdă care dovedește idioțenia unor oameni care sunt mai proști decât animalele. Prin naturalețea comportamentului unele animale sunt mult mai deștepte ca mulți oameni. Animalele au o inteligență kinetică. Să vă spun o întâmplare…era înmormântarea unui bărbat dintr-un sat, nu era nici prea important acel om însă nici nu fusese chiar un nimeni. La înmormântare, când să coboare mortul în mormânt, o pălărie nouă a unui sătean fusese luată de vânt de pe cap și purtată în groapă…s-a creat un moment idiot în care toți erau stânjeniți…nimeni nu știa ce are de făcut un fel de paralizie psihică.

AUR, partidul politic la care sunt membru urmărește ce?… Nu vi se pare că poate avem nevoie de o doctrină pentru că suntem prea risipiți? Și nu prin state ci risipiți din punct de vedere al gândirii. E prea fiecare pentru el. Ori istoria a dovedit că doctrinele unesc oamenii, spre un singur țel comun. La fel s-a reconstruit sau  construit România în timpul comunismului, cu frică și teroare, dar și cu drag de muncă, un drag indus, prin doctrină.

Unii oameni pot fi chiar înebuniți, spălați pe creier, a se vedea experimentul Pitești din timpul comunismului. Am citit o povestirea unei colege acum mulți ani în care un om perfect sănătos psihic era izolat într-o încăpere cu niște oameni care vorbeau cu statui. După mai mult timp această persoană a ajuns să vorbească cu statui. E vorba despre adaptare, totul pentru a nu muri.

Adică la o adică vorbești și cu statuile doar ca să nu mori.

Am divagat puțin. Doctrina poate fi politică sau religioasă. Sunt două doctrine care par diferite însă dacă stai și privești atent vezi că au un impact la fel de mare asupra societății. Să nu uităm de marxism, de Hitler, de Stalin și de bolșevici, nici de Troțki sau Mussolinii și fascismul său.

Unii și-au păstrat discernământul pe tot parcursul acestor întâmplări istorice nebune. Alții și-au pierdut viața luptând pentru cauza altora, pentru credința altora. Iar Marxismul a fost o doctrină a unui scriitor, a lui Marx, care înainte de toate, înainte de a fi filosof sau filozof (sunt corecte ambele variante) a fost scriitor, pentru că filosofia sa a fost scrisă la mașina de scris.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank