Observ în ultima perioadă tot mai mult pe bloguri discuții politice sau cu tentă politică. Poți să vezi aproape în clar că oricine ține cu vreun partid. Dacă nu observabil măcar sugestiv.

Nu spun că este rău acest lucru. E clar că un partid trebuie și e bine să domine altfel ar fi haos. Altfel ar fi un vid de putere. Dacă e să fac o analogie sumbră s-ar putea repeta situația de pe vremea celui de-al doilea război mondial din Germania când naziștii au profitat de situația tot mai rea a cetățenilor pentru a câștiga puterea. Pentru a cuceri lumea întreagă pot spune. Or acest lucru în propria-mi opinie este, a fost și va fi imposibil pe termen nelimitat.

Repet o vorbă pe care am mai scris-o și afirmat-o în multe articole…suntem România, suntem un stat integru și indivizibil. Cel puțin asta scrie în constituție. Tot ce trebuie, hai să nu spun trebuie, tot ce e bine este să avem grijă de noi și de cetățenii noștri. Fie că suntem politicieni, fie că suntem angajați, fie că suntem antreprenori. Tot ce trebuie să facem este să avem o conștiință comună orientată spre binele național.

E clar că nu avem diamante în parlament și sunt mulți corupți. E clar că lucrurile nu sunt nici pe departe perfecte. Dar voi, corupților, care ați fost aleși miniștrii, prim miniștri, senatori sau deputați. Faceți ceva concret bine pentru această țară.

Asfaltați o stradă. Construiți o autostradă. E GREU. Nimeni nu a zis că e ușor. Cere sacrificiu. Cere nopți pierdute în care poate nu te culci alături de nevastă ci rămâi treaz să vezi ce ai de făciut a doua zi.

Doar așa zic că putem progresa ca națiune, ca popor. Doar așa le-o putem lua înainte. Pentru că putem aceasta.

Castiga bani cu Daedalus