Firește că, cu toții ne dorim să fim apreciați și respectați de societate. Societatea și sistemul actual în care trăim pune preț pe bunurile fizice.

Mai ales dacă trăiești într-un sistem în care majoritatea au mașini de lux și duc un trai de viață extravagant nu poți să te integrezi acolo dacă nu faci și tu la fel. De-aia îi înțeleg pe majoritatea dintre politicienii corupți. Ăsta e sistemul. Realitatea. Dacă nu ești corupt ești eliminat.

Însă bogăția materială nu îți aduce neapărat fericire.

Fericirea constă în sentimentele pe care le deții în interiorul tău. Poți fi fericit și din nimic.

Dar cum era și vorba dacă nu ai cu ce să faci piața dimineața, nu ai ce scoate din buzunare, nu ești fericit.

De unde deducem că trebuie și e bine în mod special să existe un echilibru între muncă și viață.

Crezi că cei cu miliarde de dolari sunt fericiți? Întreabă-l pe unul sau privește-l în ochi. Este fericit doar prin prisma averii pe care o deține. Așa se simte el bine. Dacă tu te simți bine deținând o avere considerabilă fii fericit așa. Dacă ai un țel, pe care ți l-ai propus, îndeplinește-l și fi fericit.

Fericirea constă în mare parte în traseu. Odată ținta atinsă nu-ți mai rămâne decât să contempli. Și atunci te aflii în apusul vieții. De-aia e bine ca pe drum să mai profiți. Să te adapi la câte un izvor.

Fiecare percepe fericirea prin alții ochi. Prin proprii lui ochi. Altora le place să cultive pământul și să mănânce de pe roadele muncii lor. Altora le place să stea, să joace jocuri și să se uite la filme în timp ce alții muncesc pentru ei.

Cel mai important și mai important dacă vrei să faci AVERE ESTE SĂ MUNCEȘTI. Fie că ești agricultor, IT-st, blogger, sau te ocupi de mai multe treburi de-odată, important este muncești. MULT!

O știu asta din sala de sport pe când mă antrenam. Cu cât muncești mai mult și iei pauze corecte de refacere cu atât câștigi mai mult. Nu le poți pune pe toate pe primul plan. Ori munca și banii, ori familia, ori ce mai ai tu de făcut.

E trist să auzi asta dar dacă vrei să fii ca Jeff Bezos sau Musk, sau Jobs, nu ai viață de familie. Ai numai munca în cap. Acesta este tristul adevăr.

Fericitul adevăr este că poți fi fericit și mulțumindu-te cu cât ai și încercând să faci ceva mai mult…mai bine dădeam la filosofie, poate câștigam mail mult 🙂

Oricum ar fi trebuie și e bine să fi cel mai bun în munca pe care o faci. De exemplu dacă ești scriitor să fii cel mai bun. Acum cu vastitatea world wide web-ului nu mai ai scuze să nu fii. Toate sau majoritatea informațiilor de care ai nevoie să fii cel mai bun pe domeniul tău le găsești gratuit. Culmea, pe net.

Unii le cred și le pun în aplicare, alții le consideră fantasmograme și le ignoră.

Din nou spun, muncă, muncă și iar muncă. Ăsta este secretul bogăției materiale. Ale celei spirituale și de altă natură le vei afla singur.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL blank