Stresul este unul dintre cei mai aprigi dușmani ai productivității iar supra-aglomerarea cu sarcini poate fi o cauză majoră. De aceea este bine ca uneori să mai lăsăm deoparte din sarcini. Acesta poate fi un lucru greu nefiindu-ne ușor de multe ori să abandonăm sau să amânăm proiecte care mai mult ne dau peste cap decât să ne ajute la propriu.

Și cum facem față acestor probleme? În primul rând ar trebui să căutăm să ne relaxăm. Și ca orice lucru sau acțiune, sau obicei hai să-i spunem acesta se obține și se instituie prin practicare. Așa că dacă vrei să te relaxezi și ești foarte tensionat, foarte prins în proiecte, meeting-uri, probleme de serviciu sau în familie este bine ca să începi să te relaxezi. Și este bine să începi să practici acest…obicei, zilnic sau chiar de mai multe ori pe zi.

Cum faci acest lucru mai concret atunci când munca și studiile devin o corvoadă? Un simplu fapt care te poate relaxa poate fi chiar și o cană de ceai cald, de tei sau fructe de pădure, băută în liniște, fără ca absolut nimic să te tulbure.

Aceasta este doar una dintre metode. Poți merge și la spa. Sau dacă nu ai chef sau bani destui să-ți umplii o cadă cu apă cât mai caldă, să pui un pumn de sare în ea, și să zaci acolo măcar jumătate de oră. Ca orice obicei și relaxarea poate fi neplăcută la început. Te poți gândi în timpul ei tot la problemele tale. Important este să te deconectezi total.

Pentru ca mai apoi să revii cu alte gânduri mai bune și forțe proaspete. Vei vedea atunci că lucrurile și munca vor fi mai plăcute decât erau înainte. Interacționând cu oamenii din orice fel de categorie socială sau profesională le poți transmite starea ta. Dacă tu ești stresat/stresată este posibil ca aceștia să-ți resimtă stresul. Iar acest lucru nu face decât să reacționeze subt semnul stresului, lucru care va duce la și mai mult stres.

De aceea, repet, este foarte important să găsești perioade din zi sau săptămână când să te deconectezi total și să nu-ți faci griji. O cană de ceai cald poate face minuni la fel ca o plimbare prin natură sau o discuție relaxată cu un prieten/prietenă.

Suntem ființe sociale iar stresul și informațiile ne parvin din mai toate părțile. Suntem bombardați de informație zilnic sau uneori chiar noi căutăm să o acumulăm, fără ca ea să ne fie neapărat utilă.

Timpul tău îl poți găsi și într-o cadă cu apă caldă plină.