Eu da. Am fumat toate căcaturile aproape până acum. Eram fumător de Winston. Dar când nu aveam de unde cumpăra, luam ce găseam.

Așa că de anul trecut de când am fost în Germania am trecut pe LM roșu. Erau mai fiabile. Îmi plăcea gustul, sunt puțin mai tari, în sensul că au mai multă nicotină. Și sunt și mai accesibile acolo ca preț. Undeva la 7 EUR pachetul de 25. Că nu e ca la noi 20 de țigări într-un pachet. Sunt și de 20 dar alea de 25 sunt cele mai vândute.

De ceva vreme încoace tot încerc să mă las. Total. Încerc și tot încerc diferite metode. Altele inventate de mine, altele recomaandate de prieteni, altele de pe net. Cărți, reviste, etc.

Tot.

Și nu a mers.

Pe principiul dacă vrei poți, am reușit îmtr-o zi recordul să nu fumez șase ore.

Pe alt principiu vreau să reduc consumul de țigarete. De la douăzeci și cinci cât fumez acum, la opt. Nu vreau să iau măsuri radicale. Adică să le elimin cu totul. Vreau doar să nu mai fumez așa mult.

Și acest lucru o să-l fac împreună cu voi.

Sunt câteva aplicații mișto care îți monitorizează cât ai fumat. Datele bineînțeles trebuie să le introduci tu. Dar ele monitorizează timpul, cât și alte beneficii pe care le câștigi ca nefumător. Gen timp, revenirea mirosului la capacități maxime, sânge mai curat (toxine), etc. Așa că, voi încerca să monitorizez aici pe blog, cât am fumat. Obiectivul este 8 pe zi.

Ideea este să inspir și alți fumători să reducă consumul. Nu trebuie să le lași de tot. Și nu le vei lăsa niciodată, nu-ți fie frică. Nu te teme că te lăsăm fără dreptul de a fuma. Doar reduse puțin.

Urați-mi baftă!