Am fost ceva mai stresat zilele acestea pentru că au intervenit ceva schimbări la serviciu și mai nou schimbările legate de muncă nu mă mai entuziasmează ci mă neliniștesc, poate din cauza vârstei. Din acest motiv am început iar să scriu mai mult chestii personale. Asta fac eu când sunt stresat.

Nu știu ce sentimente o să vă provoace, dar oricum cred că e interesant afli detalii din viața privată a unui om, cel puțin pentru unii. Poate cândva o să-mi și scriu memoriile…dacă tot mi-a fost dat darul scrisului…

Dar nu despre aceasta vreau să vă vorbesc în această postare ci despre gătit. De mic făceam experimente culinare. O dată am amestecat cerneală albastră cu făină și am pus-o la copt. Ce a ieșit vă dați seama, eram singur acasă așa că am aruncat rezultatul experimentului meu nereușit pe fereastra bucătăriei pentru a nu fi descoperit. Nici acum nu știu dacă și-or fi dat seama atunci ai mei ce ama vrut eu să fac.

Mai târziu am început să fac turte. Amestecam făină cu apă sare zahăr, drojdie și ulei, lăsam la crescut aluatul și în lipsa alor mei puneam în tigaie la prăjit. Apoi îi întâmpinam cu turte când veneau de la serviciu. Uneori mâncau, că erau bune și proaspete, și să fi avut vreo 10 ani pe atunci.

Apoi m-am rafinat, preparam și gogoși, și tocinei, și grătare.

Însă cel mai bine și mai multe feluri am învățat să gătesc în armată, fiind plasat la bucătărie după o accidentare de la instrucție. Acolo la început curățam cartofi după care am fost pus la gătit. Găteam pentru peste 40 de oameni. Mese la oră fixă, nici prea caldă nici prea rece, eram și ospătar.

Acolo în armată găteam fasole la cazan, preferata tuturor, ciorbe, pilaf, pire de cartofi, și tot felul de mâncăruri specifice. Vă dați seama că era o responsabilitate mare să gătești pentru 40 de oameni și nici nu-ți trecea prin gând că ai fi putut să greșești vreo masă. Era o responsabilitate, asta am vrut să spun, și de multe ori eram puțin stresat. Poate și din acest motiv unii colegi mă porecleau Sresul.

Când nu eram stresat mă mai delectam cu colegii cu câte bucată de carne gătită cum trebuie sau vorbind câte în lună și în stele.

Mai apoi am învățat să gătesc și chestii de restaurant, cum ar fi ciorba rădăuțeană. Așa că acum știu să gătesc dar nu prea mă bat pe bucătărie pentru că are cine găti. Oricum, noțiunile de bază le am, fie și pentru mâncăruri mai sofisticate.

Voi știți să gătiți și altceva în afară de grătare?


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank