Sportul sau mișcarea fizică practicată regulat este una dintre cele mai sănătoase arme împotriva tuturor bolilor.
Ea intărește imunitatea și previne îmbolnăvirea. Plus că ajută și la vindecarea de anumite boli prin eliminarea toxinelor și alte procese biochimice care ajută organismul la lupta împotriva bolilor.
Dar sportul nu este doar a merge la sală. Sportul este și cel mental practicat prin șah sau alte jocuri de societate pentru a pune mintea la contribuție.
Cărți, remy, șah, sau alte jocuri de masă stimulează gândirea.
Revenind la sportul ca mișcare fizică el trebuie practicat în cantități moderate sau atât cât este necesar pentru a stimula organismul dar nu a-l obosi foarte tare. Vă spun și de ce. Atunci când organismul este supra-solicitat în organism se secretă niște hormoni care degradează țesutul mulscular și alte elemente constituiente ale corpului.
Practicat în cantitățile corecte acesta ajută organismul și nu îl degradează. Practicat în cantități mari sportul îmbătrânește organismul.
Contrar recomandărilor de 30 minute mișcare în fiecare zi, vă recomand 15 minute în fiecare zi dar practicate intens în așa fel încât să apară transpirația.
Cu timpul îți garantez că te vei simți super-bine chiar dacă pe moment nu vei cunoaște acest lucru.
Ce sport să practici poate mă întrebi?…
Alergarea este pe primul loc dintre toate. Omul din cele mai vechi timpuri alerga după pradă după mâncare. Este în natura noastră să alergăm. Asta trebuie să facem. În lipsă de acest lucru mintea deviază de la instinctele primare, apare foamea nejustificată, setea, lipsa dorinței sexuale și alte simptome care arată și semnalizează organismul că ceva nu este în regulă.
Unele persoane, organisme defapt, s-au adaptat la lipsă de mișcare. Așa că se simt bine și așa. Dar nu este în natura lor. Nu este în natura omului să lâncezească.
Așa că fă sport! Fă mișcare!
Comenteaza