Cine se ocupă cu vreo meseria din aceasta gen scriitor sau blogger va vedea că la un anumit timp apar blocaje. Că nu mai ai subiecte sau nu mai știi ce să scrii. Sau pur și simplul nu mai ai ce să scrii.

Scrie orice! Începe cu o singură literă de pe tastatură, sau cu un singur cuvânt și dezvoltă.

Pot fi amintiri din copilărie sau memorii. Poți învăța pe cineva lucruri pe care le știi a face. Te poți face util prin scris și în același timp îi poți face pe alții utili.

Deși  am un blog și pe engleză prefer limba română. Știu că încă nu o stăpânesc bine. De-aia mi-am cumpărat un DOOM. Este DOOM 2. Cel mai recent DOOM al limbii române. Dicționar ortopedic, ortografic și morfologi al limbii române. Nu este explicativ.

Și în fiecare zi deschid la întâmplarea cartea și îmi arunc ochii pe un cuvânt. Apoi dacă nu știu ce înseamnă acel cuvânt, și de cele mai multe ori nu știu, caut în DEX Online.

 

corintéu sm [At: DEX2 / Pl: ~ei / E: mg kurjánto] (Trs) Persoană care chiuie la nuntă.

Sursa: DEX online

Așa că a învăța permanent, mai ales în domeniul tău, nu este ceva rău. Nu este o risipă de timp. Se numește perfecționare. Și este înspre binele tuturor. Atât a celor care te citesc cât și binele propriu.

Dar nu despre aceasta este vorba în această postare. În această postare este vorba despre atunci când rămâi în pană de idei.

Ce poți face atunci? Poți răsfoi alte bloguri să vezi despre ce au scris. Te poți uita la știri la TV să vezi despre ce vorbesc. Apoi te poți inspira de acolo și din viața de zi cu zi.

Sau, cum am mai spus, poți învăța pe alții ceea ce tu știi. Asta dacă nu ești bulangiu. Și prin urmare nu consideri că-ți ia pâinea de la gură vreun amărât care va trebui și el să câștige o pâine.

Un proverb chinezesc parcă spunea nu dacă vrei să ajuți pe cineva flămând, nu-i dai pește, ci îl înveți să pescuiască. Așa și cu aceste tutoriale care mai apar uneori pe net și pe care uneori le fac și eu. În afară de asta învățând pe alții cum se face un lucru, înveți și tu în același timp, adică mai degrabă îți readuci aminte. Reînprospătezi informația.

Nu te zgârci când este vorba de cuvinte. Tatăl îmi spunea că lenea este cucoană mare și umblă cu unghiile frunos făcute și vopsite cu roșu.

Așa și tu, dacă scrii un articol încearcă să-l scrii cât mai lung. Nu fi leneș. Nu băga doar 200-300 de cuvinte, apoi consideri că ți-ai făcut datoria, apeși butonul de Publish și gata, s-a rezolvat pe ziua aia. Ți-ai îndeplinit sarcina. Nu-i chiar așa. Nu țin să scrii doar de dragul de a scrie cantitativ și nu calitativ. Exersează a scrie atât mult, cât și bine. DȘi când spun mult mă refer la măcar 500 cuvinte. Și credemă că aceasta nu înseamnă mult. Cunosc persoane care au scris un roman într-o singură zi. Într-adevăr supra-dotate și antrenate.

Începe prin a scrie mai mult. Oferă ceva prin postarea ta.

Găsește-ți inspirația în:

  • viața de zi cu zi
  • TV
  • alte bloguri
  • știri
  • cărți
  • propriile cunoștințe pe care le poți oferi și împărtăși și altora, făcându-te în modul acesta și util, nu doar profitând de pe urma cititorilor.

Cam asta, dragii mei prieteni și cititori.