Văd femei, românce sau moldovence tinere şi frumoase căsătorindu-se cu martalogi italieni, graşi, obezi, chei şi oameni de nimic. Doar pentru că au bani. Îşi pierd respectul față de ai lor de familie şi prieteni. Demnitatea.

Câştigă în schimb alt tip de respect. Cel dat de nişte geamuri noi la casă sau o maşină scumpă. Nu iau în considerare că-şi pierd liniştea pentru care au fugit de-acasă să o câştige la un momendat în alte familii. Dar ca în propria familie nu e nicăieri…

Au făcut o alegere. Au plecat în străinătate să câştige mai mult. E ok. Dar apoi ajung să se căsătorească cu toți graşii libidinoşi care îşi bat joc de ele şi de copii lor. Totul pentru bani. Dar nici măcar pentru acest lucru.

Pentru că faptul că ele câştigă bani mulți de pe urma italienior chelioşi şi de nimic e mai mult o iluzie. Pentru că banii se duc. Pe două ferestre termopane şi o baie ca la oraş româncele şi moldovencele sunt batjocorite. Privite ca pe obiecte sexuale. Privite ca pe maşini de spălat vase sau curățat mesele de praf. Cu dispreț şi superioritate. Ce e aiurea e că unora dintre ele le şi place acest lucru.

Privite ca pe nişte nimicuri uneori bietele fete. Doamne? Eşti? Dacă eşti şi mă auzi dă-n pula mea toate națiile care îşi bat joc de fetele noastre! De româncele noastre cuminți de la țară sau de basarabence.

De fetele cuminți cu obrajii roşii şi istețe şi frumoase foc.

Readule inocența, cumințenia şi hărnicia sfântă moştenite toate de la bunici şi bunice. De la tați şi mame. De la străbunici. De la strămoşi.

Readule şi puritatea sufletească şi sufletul nepervertit. Nu ne lăsa te rog Doamne să pierim!

Unde eşti Țepeş? Unde eşti Mihai Viteazu cu pieptul în vânt la luptă? Unde eşti Ştefan cel Mare şi neînfricat. Unde eşti Doamne???