Și de concept. Tot mai mult mă bucur că au introdus la colectarera deșeurilor pe categorii. Era și timpul. În afară lucrul acesta este deja de mulți, foarte mulți ani. Nu e o chestie de orgoliu. Nu e o chestie de bani, sau poate mă rog, e, căci peste tot este vorba de bani. Dar aduce cu sine și un lucru pozitiv. Reciclarea.

La nemți spre exemplu există nu mai mult nici mai puțin decât minim trei categorii de gunoi. O să le enumăr: plastic, hârtie și cartoane, menajere.

Momentan la noi s-au oferit două categorii de tomberoane, menajere și restul (plastic, sticlă, hârtie). Cei mai mulți nu o înțeleg încă. Nu-mi pasă că cineva are de câștigat de pe aceasta. Rezultatul e că oricum ne-am aliniat, cât de cât la Vest în această privință.

Sau cel puțin în oraș la mine, pentru că mai departe nu cunosc. Chestiile aceastea ar trebui afișsate în presă. Și să se știe și lucrurile bune care se întâmplă. Să nu mai judecăm prin alte prisme funcționarii publici precum primarii.

Atât timp cât se întâmplă lucruri bune, putem măcar și noi să punem naibii plastic la plastic și menajer la menajer. Nu e greu.

Clima este deja schimbată. Nu mai avem ce face. Trebuie de avut în vedere ce lăsăm moștenire celor ce vor urma.

Nu un munte de gunoaie și un cer prin care soarele de-abia străbate.