Salariul minum brut va crește de la 1 iulie la 3700 lei. În mână se va lua 2.321 lei. Inflația a crescut foarte mult dragii mei iar această creștere probabil este una care nu se va observa.

Dacă anul trecut am cumpărat o pereche de pantaloni de pe eMAG cu 100 de lei anul acesta erau mai mult decât dublu, adică peste 200 lei.

Creșterea trebuia să fie mai mare și să fie în raport cu inflația. Treaba se observă și la puterea de cumpărare a românilor care a scăzut. Oamenii cel puțin în zona mea nu prea mai au bani de cheltuit. Supermarket-urile sunt aproape goale în orele de vârf.

Magazinele de cartier la fel vând mai puțin iar micii afaceriști vor trebui să se descurce cum pot cu câte încasări au. Mediul de afaceri din România mai ales cei care se ocupă de agricultură nu sunt sprijiniți de guvern iar prețurile cu care sunt plătiți pe produse sunt mici.

În schimb importăm din afară roșii, castraveți, căpșuni și alte cele în loc să sprijinim producția locală.

Se poate supraviețui cu 2.321 lei în Români actuală. Dacă plătești taxele și impozitele, chiria și utilitățile ce îți mai rămâne de mâncare sau să te îmbraci? Mai nimic.

Așa că nu ne rămâne decât să o roim în afara țării unde ești plătit și cu 100 EUR pe zi. Am cunoștințe care au salariu 3000 EUR pe lună, și deși plătesc și chiria și se și hrănesc și îmbracă după pofta inimii tot le rămâne un 2000 de EUR.

De ce aleg unii însă să rămână în țară? E mai confortabil probabil decât să fii prin străini uneori necunoscând pe nimeni, să muncești uneori mai greu și să întâmpini un anumit tip de atitudine. Rămâne doar întrebarea dacă se merită nu numai din punct de vedere financiar ci și pe plan personal.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank