Există uneori perioade când poți simți că ai bețe în roate, că totul merge greu. E posibil că ți le pui singur acele bețe în roate. Uneori ni se mai întâmplă. Eu de exemplu am scris că nu voi scrie Duminica aici pe blog, dar de ce nu aș face-o? De ce să-mi pun singur bețe în roate. Iată că m-am sucit și o fac, scriu.

Dar nu e numai asta. Există multe situații când ești descurajat verbal sau prin altă metodă și tu te conformezi acelor descurajări. Ca în exemplul cu broasca surdă care trebuia să ajungă în vârful stâlpului. Erau o mulțime de broaște și s-a făcut un concurs care ajunge până în vârf. La toate li se striga că: nu vei ajunge! Nu vei ajunge! Iar una a ajuns. Întrebată fiind cum a ajuns aceasta nu a răspuns nimic iar toate celelate i-au răspuns că e surdă.

Deci dacă te iei după răutatea și gura lumii care își dorește să nu ajungi în vârf deoarece i-ai pune pe ei într-o poziție defavorabilă nu vei ajunge. Dacă te faci surd și imun, chestie grea uneori, vei reuși.

Uneori te sabotează altcineva dar de multe ori te autosabotezi găsind motive și scuze să nu faci o chestie pe care ți-ai propus-o, de exemplu să nu urmezi o cură de slăbire sau să nu începi lucrul la volumul pe care vroiai să-l scriii, sau să nu începi afacerea pe care ziceai că o începi. Sau îți este frică sau îți este lene sau te sperie necunoscutul și ce va urma. Îți spun un secret, majoritatea gândim așa, chestia este să treci peste frici și să nu-ți mai pui singur bețe în roate.

Începe ce ai ți-ai propus, continuă, persistă, termină, ia-o de la capăt. Și nu uita ca pe drum să te și bucuri, pentru că viața fără bucurii nu are niciun farmec. Fii tare, nu te autosabota, nu-ți băga bețe în roate singur!


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank