Caut ştirea zilei pe net. Rezultatul e din politică. Ceva cu prim-ministrul. Nici nu ştiu cum îl cheamă. Am rămas în urmă cu asta. Ştiu, ar trebui să ştiu. În calitate de cetățean al României, datoria mea e să fiu informat. Însă am altele pe cap. Mia culpa.

Până nu punem osul serios la treabă şi ne facem munca conştiincios, fiecare pe domeniul lui, nu o să fie bine în țara asta. Până nu dispar mentalități greşite, nu o să fie bine. Nu mă refer la bătrâni, mă refer la mentalitățile bazate pe ideea de cât mai mult, de samsar, de bani să iasă, de Vaslui, de etc.

Nu zic să adoptăm o atitudine “Europeană”. Suntem români şi fiecare națiune are stilul şi specificul ei. Trebuie să luptăm, fiecare în linia lui. Trebuie să luptăm pentru noi şi copii şi nepoții noştri. A mers multă vreme cu nepotismul. Cu coşul cu ouă şi porcul sau găina în traistă. Lasă bă, e a lu’ cutare…

Ştiu persoane care au tras armata în țeapă clasându-se pe caz de boală care sunt mai avute ca mine, cel puțin din punct de vedere financiar. Au evitat să-şi facă datoria. De astfel de mentalități vorbesc.

Trebuie să fim sinceri cu noi şi să punem osul la treabă. Să ne face datoria, fiecare dupa puterea şi priceperea lui. Să ne străduim. Să ne organizăm. Să fim uniți, să fim spirituali şi să păstrăm conştiința trează. Şi nu în ultimul rând, să fim deştepți!