Se pare că încă nu ni s-a spălat memoria de după perioada comunistă complet. Și credem așadar încă, că, rolul unui președinte de stat democratic, este cel de a conduce.

Dragii mei, reveniți-vă, vă rog! Scopul principal al președintelui de stat este să reprezinte țara în relațiile externe și dacă nu mă înșel în cele interne.

Un al doilea rol îl joacă în alegerea guvernului, din nou, dacă nu mă înșel. Și mă bazez acum pe cele ce îmi amintesc și nu pe research, cam la fel ca în majoritatea articolelor.

Așadar rolul unui președinte de stat se aseamănă oarecum cu monarhia, este oarecum asemănător monarhiei, și cine nu vede asta înseamnă că e orb din punctul de vedere al miții.

Faptul că Băsescu a apărut într-o conferință televizată acum mai mult timp pentru a se adresa românilor, spunând că că vor scădea salariile nu este decât o îndeplinire a acestui rol, al reprezentării puterii politice. Guvernul a luat defapt hotărârea iar el nu a avut de făcut decât să o anunțe sau dea curs hotărârii.

Pe de altă parte s-ar fi putut într-un mod mai puțin ortodox dar la fel de sănătos ca președintele Băsescu să ia măsuri, deoarece el avea și încă are putere. Putea să tragă pârghii. Însă asta nu a fost să se întâmple și prea puțin le pasă unora de țară.

Este un lucru greu să stai și să te gândești că aparținem Europei. Lucru care defapt nici nu este adevărat și nu cred că va dura mult timp. Dovadă ne stă istoria la îndemână care confirmă faptul că cele mai multe imperii s-au destrămat la un momentdat. Nu a existat unul care să persiste până în prezent. Este o davadă clară și în același timp un fapt firesc datorat evoluției umane și instinctului firesc de supraviețuire.

Unde vreau defapt să ajung cu acest articol? De fapt vreau să ajung până în punctul în care vă scriu direct că vom da seamă de toate atrocitățile care s-au petrecut de-alungul timpului cu toți cei care s-au jertfit pentru pământul românesc pentru ca mai apoi să-l vindem. Să ne vindem izvoarele de apă minerală, minele, ș.a.m.d. Nu este un lucru ușor dar nici greu de închipuit ce va să se întâmple.

Vreau să ajung la punctul în care conștientizați că există un vid de putere nu doar în România cât și în întreaga lume. Lucru care face mai ușor manipulabili oamenii. Vezi doar pandemia de Covid 19.

Viața este scurtă. Personal mi-aș dori ca România să fie o țară, un stat, unitar, și indivizibil așa cum este scris în primul articol din constituție. Or idependența României este încălcat și călcată în picioare doar prin simplu fapt că noi ca stat suntem un memebru și nu o unitate. Unitatea înseamnă ceva, membru înseamnă altceva.

Așadar profitând de dorința concetățenilor noștrii de a fi mai moderni, de a putea călători liber prin regiunea Europei, s-a dat hotărârea mult voită ca noi să fim membrii UE.

Regatul Britanic s-a retras la timp înțelegând pericolul care îi paște, de a fi supt de resurse. Noi însă am rămas, așteptând ceea ce se poate aștepta…nimic. Sau poate dreptul, în ghilimele, de a ni se lua ce se mai poate de pe moșia și din visteriile țării.

Sunt sigur că mai sunt încă persoane care mai țin la România, la mândria națională și de a se fi născut român în România și mă bazeaz pe acestea așadar când fac aceste afirmații. Pentru că știu că vor fi de acord cu mine, pentru că știu că nu mă vor judeaca și nu vor face din asta un subiect de dezbatere și bârfă. Pentru că a bârfi țara este nu este decât un subiect jalnic, și de cele mai multe ori înjositor, știind cât sânge s-a vărsat pentru a o apăra. Nu prin vorbe ci doar cu fapta, luptând, cu puștile și cu pericole la tot pasul.

Încheind în aceeași notă…președintele de stat nu face decât să reprezinte țara. Aceastsa este singura putere pe care legea i-o oferă. Dacă vrem cu adevărat ceva să schimbăm nu ne rămâne decât să schimbăm regimul de la democrație la altceva. Pentru că ne este clar că democrația nu este potrivită românilor și României.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL blank