„The 100-Year Life” de Lynda Gratton este o carte care susține că îmbătrânirea populației și dezvoltarea de noi descoperiri medicale vor duce la o extindere semnificativă a duratei de viață a omului în următoarele decenii. Cartea oferă o foaie de parcurs pentru ca indivizii să se adapteze la o viață mai lungă și pentru ca societățile și instituțiile să se adapteze la schimbările pe care aceasta le va aduce.

Iată câteva puncte cheie din carte:

1. Revoluția longevității: Cartea prezice că dezvoltarea de noi tratamente medicale și îmbătrânirea populației globale vor duce la creșteri semnificative ale duratei de viață, mulți oameni trăind până la 100 de ani sau mai mult.

2. Provocarea longevității: cartea susține că durata de viață mai lungă va crea provocări semnificative pentru indivizi și societăți, inclusiv presiunea financiară asupra sistemelor de sănătate, nevoia de noi modele de pensionare și muncă și nevoia persoanelor de a se adapta la o viață mai lungă și a vieți mai bune.

3. Nevoia de schimbare: Cartea susține că modelele actuale de educație, muncă și pensionare sunt prost echipate pentru a face față schimbărilor care provin de la durate de viață extinse și că trebuie să facem schimbări semnificative acum pentru a ne adapta.

4. Învățare pe tot parcursul vieții: cartea subliniază importanța învățării pe tot parcursul vieții, argumentând că oamenii vor trebui să-și dezvolte noi abilități de-a lungul vieții și că sistemele educaționale trebuie să se adapteze pentru a sprijini acest lucru.

5. Viitorul muncii: cartea prezice că modelele tradiționale de carieră vor deveni mai puțin relevante și că oamenii vor trebui să fie pregătiți pentru mai multe locuri de muncă și cariere de-a lungul vieții.

6. Viitorul pensionării: Cartea susține că modelele tradiționale de pensionare nu sunt compatibile cu durate de viață mai lungi și că trebuie să dezvoltăm noi modele de pensionare care să permită oamenilor să lucreze și să se pensioneze mai flexibil.

7. Viitorul asistenței medicale: cartea prezice că progresele medicale vor permite oamenilor să trăiască o viață mai lungă și mai sănătoasă și că trebuie să ne adaptăm sistemele de asistență medicală pentru a face față nevoilor unei populații mai în vârstă.

În general, „The 100-Year Life” este o explorare vizionară a provocărilor și oportunităților prezentate de duratele de viață extinse și nevoia ca indivizii și societățile să se pregătească pentru schimbările pe care aceasta le va aduce. Cartea o poți comanda AICI pe eMAG.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank