Acesta spune povestea copilăriei autorului, unde a aflat despre două abordări foarte diferite ale educației financiare: una de la tatăl său și una de la tatăl prietenului său. Prin această poveste, Kiyosaki își împărtășește filozofia de a construi bogăție, care subliniază importanța înțelegerii diferențelor dintre un activ și o datorie.

Principiile de bază ale acestei filozofii includ:

1. Puterea educației:

Kiyosaki crede că educația financiară este cel mai important bun pe care îl poate deține. Prin citire, participarea la seminarii și cursurile de finanțe personale, se poate dobândi cunoștințele necesare pentru a lua decizii financiare informate.

2. Active și pasive:

Kiyosaki subliniază importanța înțelegerii diferenței dintre un activ și o datorie. Activele generează venituri, în timp ce pasivele costă bani. Concentrându-ne pe active și evitând datorii, se poate construi bogăție în timp.

3. Investiții imobiliare:

Kiyosaki consideră că imobiliarul este cel mai eficient mod de a construi bogăție. Cumpărând o proprietate, închiriind-o și vânzând-o pentru profit, se poate crea un flux pasiv de venit și se poate construi capitaluri proprii.

4. Marketing în rețea:

Kiyosaki este un susținător al marketingului în rețea, cunoscut și sub numele de marketing pe mai multe niveluri. Prin alăturarea unui program de marketing în rețea, se poate vinde produse și servicii unei rețele largi de clienți și se pot câștiga comisioane din linia lor descendentă.

5. Investiții în afaceri

Kiyosaki pledează și pentru investiții în afaceri, în special în cele care se bazează pe active și au potențial de rentabilitate ridicată

6. Planificare financiară:

Kiyosaki încurajează cititorii să dezvolte un plan financiar cuprinzător care să le acopere economiile pentru pensii, rambursarea datoriilor și alte obiective financiare. Acest plan ar trebui revizuit și actualizat în mod regulat pentru a se asigura că se aliniază cu situația financiară actuală și cu obiectivele viitoare.

În general, „Tată bogat Tată sărac” este un primer pentru finanțele personale care încurajează cititorii să adopte o mentalitate bazată pe active și să preia controlul asupra viitorului lor financiar. Oferă sfaturi practice și îndrumări cu privire la subiecte precum investițiile imobiliare, marketingul în rețea și planificarea financiară, precum și anecdotele și poveștile personale care ajută la ilustrarea mesajului autorului. Cartea o puteți găsi aici pe eMAG. Mai multe recomandări de cărți aici.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank