Aș vrea să scriu un rezumat sau un review pe măsura valorii cărții dar știu că nu se poate. Am mai citit cărți, autori de diverse tipuri, dar simt că Garcia e cel mai bun. Mai ales poate că limba spaniolă se aseamănă cu cea română, traducerea e cât se poate de exactă.

Cartea care nu e nici roman nici povestire, este ușor de citit și are și o poveste…a fost furat manuscrisul și circula pe sub mână înainte de lansarea oficială, și a fost dus la lansare cu niște mașini blindate.

Un bătrân de 90 de ani face cunoștință pentru prim oară cu dragostea adevărată, cu fiorul dragostei după ce se îndrăgostește de o adolescentă, de la un bordel, adusă special pentru a-i satisface poftele. Fata provenea din pătura de jos a societății și lucra la o fabrică de cusut nasturi.

Bătrânul nu fusese căsătorit niciodată, era un client fidel al bordelurilor din localitatea în care trăia, și nu avea copii. Era un singuratic, un ratat, cu o casă mare primită moștenire de la familia sa, considerat zgârcit tocmai că avea o asemenea casă însă cheltuia puțin, lumea neștiind de fapt că el nu era un bogătan, ci un jurnalist oarecare de la un ziar care avea o rubrică duminicală și o pensie mică.

Bătrânul nu îndrăznește să fure virginitatea fetei însă are alte plăceri. O admiră goală, o visează, ajunge chiar să scrie pentru ea, cu gândul la ea. O dragoste aflată la antipozi, ea tânără virgină, el aflat la apusul vieții, cu 90 de ani împliniți.

Am mai întâlnit asemenea perversiuni, asemenea diferențe de vârstă în dragoste, de multe ori forțată, sau căsătorii aranjate, fără consimțământul victime-adolescente, în povestirile lui Dostoievski sau în romanul Lolita sau chiar în povestirile lui Casanova.

Ceva ce astăzi se numește pedofilie, condamnat de societate însă o chestiune socială care încă nu este rezolvată și care probabil va avea întotdeauna vânători și victime. Niște perversiuni pe care nu le putem ignora dar ele există în lumea subterană, din cauza diferențelor materiale, lipsei și sărăciei. Cartea o puteți comanda AICI pe eMAG.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank