„Calea simplă către bogăție” de J.L. Collins este o carte de finanțe personale care oferă un ghid cuprinzător pentru obținerea independenței financiare.

Collins își împărtășește deceniile de experiență și înțelepciunea în domeniul finanțelor personale pentru a ajuta cititorii să înțeleagă elementele de bază ale finanțelor personale și să-și investească banii cu înțelepciune.

Cartea acoperă o serie de subiecte, inclusiv bugete, economii, investiții, pensionare și multe altele. Iată un rezumat al unora dintre punctele cheie din „Calea simplă către bogăție”:

1. Elaborați un buget simplu:

Collins subliniază importanța de a avea un buget care vă urmărește veniturile și cheltuielile. Acest lucru vă poate ajuta să identificați zonele în care puteți economisi bani și să identificați oportunități de a vă crește veniturile.

2. Construiți un fond de urgență:

ar trebui să urmăriți să aveți cel puțin trei până la șase luni de cheltuieli esențiale de trai economisite într-un fond de urgență. Acest fond vă poate ajuta să faceți față evenimentelor neașteptate, cum ar fi pierderea unui loc de muncă sau o cheltuială majoră.

3. Investește în fonduri indexate:

Collins recomandă să investești în fonduri indexate cu costuri reduse care urmăresc piața de valori în ansamblu. El susține că această abordare este mai sigură și mai fiabilă decât încercarea de a învinge piața cu acțiuni individuale.

4. Minimizați datoria:

plătiți datoria cu dobândă ridicată cât mai curând posibil și evitați să vă asumați datorii inutile. Collins recomandă utilizarea metodei „bulgăre de zăpadă a datoriei”, în care vă plătiți mai întâi cele mai mici datorii și apoi transferați plățile în următoarea datorie.

5. Automatizați-vă finanțele

Collins sugerează să configurați depozite directe și transferuri automate pentru fondul dvs. de urgență, investiții și economii pentru pensii. Acest lucru vă poate ajuta să economisiți și să investiți în mod constant și fără a fi nevoie să vă amintiți să efectuați plățile.

6. Planificați pentru pensionare:

Collins recomandă să investiți într-un fond cu costuri reduse cu termen-țintă, care vă reechilibrează automat și vă transferă investițiile către o alocare mai sigură pe măsură ce îmbătrâniți. Acest lucru vă poate ajuta să economisiți pentru pensie fără a fi nevoie să vă monitorizați în mod constant investițiile.

7. Elaborați un plan și respectați-l:

Collins îi sfătuiește pe cititori să elaboreze un plan financiar și să se țină de el, chiar și atunci când piața fluctuează. El susține că o abordare consecventă a investițiilor și a economisirii poate duce la îmbogățire.

Cumpără cartea AICI pe eMAG.


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank