Ubuntu este poate unul, pardon…Linux este, dupa cum se stie, cel mai sigur sistem de operare din cate exista. Si ca tacamul sa fie complet…este si gratuit.

Asa ca hai sa vedem un pic de ce ai folosi si de ce nu ai folosi Ubuntu.

Cum am spus, Linux este impenetrabil ca si sistem de operare. Nu din cauza aceasta este folosit pentru a hosta site-uri sau baze de date precum cele de la Nasa, sau altele si altele.

Nu spun ca Nasa nu are vulnerabilitati. Dar nu din cauza Linux.

Ok, poate exemplul nu e unul chiar bun. Nu ca nu as pune pret pe ceea ce fac amercianii, dar parca si romanii nu-s de lepadat.

Ceea ce fac romanii in materie de IT nu se compara cu nimic. Sunt cei mai tari.

Poate nu sunt destul de incurajati sau bine marketati. Insa ei sunt temelia.

Ok, destul cu paranteza.

Impenetrabil, acesta este cuvantul referitor la Linux.

De ce totusi nu este prea folosit?

Din moment ce este un sitem de operare gratuit cei care se ocupa de el si il intretin sunt in mare parte voluntari. Asa ca poate nu gasesti toate tipurile de aplicatii de care este posibil sa ai nevoie. De exemplu nu am gasit niciun program pentru deschiderea si editarea PDF-urilor inteligente. Sau poate da, dar nu erau actualizate.

Nu am vrut neaparat sa laud IT-sti romani prin acest articol, cu toate ca poate merita. Vreau sa incurajez folosirea Linux, Ubuntu in special pentru ca este Open Source si pentru faptul ca este sigur. Atat folosirea cat si contribuirea la intretinerea si dezvoltarea lui.