Cum sunt din Bucovina, și bucovinean mi-e graiul, era imposibil să nu știu să gătesc ceea ce îmi place mai mult, desertul preferat al copilăriei și maturității mele. Deși sunt simplu de făcut, și nu ai nevoie de multe ingrediente, sunt delicioși. Cine a mâncat tocinei făcuți ca la carte știe ce spun.

Pentru a face două trei porții de tocinei, ai nevoie de cartofi, cât mai mari pentru a-i putea da pe răzătoare, manual, la mixer nu ies așa gustoși, de un pumn de făină de grâu albă, de două linguri de zahăr și de o jumătate de linguriță de sare.

Ingrediente:

1 Kg cartofi

100 g făină

50 g zahăr

5 g sare

20 g ulei pentru prăjit

Cantitățile sunt aproximative și se pot adapta nevoilor, în funcție de cât de multe porții vrei să faci sau cât de dulci să fie.

Se dau cartofii pe răzătoare după ce au fost curățați și spălați. Se scurge zeama care se lasă de la cartofi. Se pune făina și se amestecă, se pune zahărul și se amestecă. Apoi se pune puțină sare și se amestecă, după gust. Se poate gusta compoziția înainte de a fi prăjită la tigaie.

Se încinge uleiul și se ia cu o lingură compoziția și se pune în tigaie modelânduse cu dosul lingurii câte un cerc din compoziție cam de mărimea unui ochi de ou. Se pot pune câte două linguri, sau cât e nevoie pentru a atinge mărimea dorită. Dacă sunt prea mari se vor rupe, dacă sunt prea mici nu mai au gust și se umplu cu uleiul ars. Așa că cel mai bine este să fie de o mărime potrivită.

Cum am spus mărimea poate fi cât este un ochi făcut dintr-un ou de găină. După ce s-au rumenit pe o parte se întorc pe partea cealaltă și se pun după ce sunt gata în farfurie. Se presară zahăr pudră peste ei dacă se dorește sau se poate pune smântână, cam o linguriță la un tocinel.

Se servesc calzi! Sunt delicioși! Poftă mare!

blank

 


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL blank

    Acest formular folosește Akismet ca să reducă spamul. Află cum sunt procesate datele tale.