Am vizionat toate cele șapte episoade din Queens Gambit. Are un rating bun și pe IMDb iar actrița din rolul principal mi se pare foarte bună, talentată.

În altă ordine de idei…serialul este bazat pe un roman, de top. Nu am citit cartea. Dacă vă interesează o găsiți AICI pentru pasionații de lectură. Aș crede însă că filmul este mai frumos decât cartea. Când spun frumos mă refer aici stric la mod competitiv.

Este despre o puștoaică rămasă orfană, ajunsă la casa de copii, un fel de școală orfelinat de unde puteau fi adoptați de către familii mai înstărite. Aceasta se îndrăgostește de jocul de șah după ce un angajat al orfelinatului îi descoperă acest joc.

Fata face o obsesie pentru acest joc.

Am uitat să menționez că acolo li se administrau medicamente, unele care creau dependență și stări plăcute iar această fată ajunge să aibă nevoie de tot mai multe. La un momentdat li se interzice tuturor copiilor să mai consume aceste medicamente fiind considerate pericoloase însă fetița isteață tot reușește să și le procure.

Fata participă în mod inevitabil la campionate de șah pe care le câștigă unul după altul, fără ezitare fiind un adevărat geniu și maestru al jocului de șah, încă de la o vârstă fragedă.

Ajunge atât de sus în carieră încât capătă recunoștința și respectul marilor jucători. La un momentdat ajunge să abuzeze și de alcool și de acele medicamente pentru a uita trecutul nefast.

Chiar și așa avansul în cariera de șahistă este constant, fulmintant. Marile publicații ale vremii scriu cu fervoare despre noua fată tânără care distruge tot în cale și câștigă meci după meci. Jocul ei este unul de tip intuitiv și se bazează mai puțin pe strategie și învățarea din exerciții.

Aude că cei mai bun șahiști sunt în Rusia și își dorește să ajungă acolo să joace cu cel mai bun. Aflați voi dacă reușește citind cartea scrisă de Walter Tevis sau urmărind filmul.

 


PENTRU A PUTEA CÂȘTIGA BANI CU DAEDALUS ONLINE TREBUIE SĂ VĂ CONFIRMAȚI CONTUL PE EMAIL DUPĂ ÎNREGISTRARE blank