Am văzut reclama la serialul acesta nici nu mai știu unde. Pe internet sigur dar nu mai știu pe ce site. Era o femeie cu o tablă de șah în față. Asta mi-a atras atenția. Văzând că este despre șah am zis că neapărat trebuie să mă uit.

Așa că chiar asta am început să fac. Să mă uit la film. Acum sunt la episodul trei. Este deja vizualizat.

Sunt șapte episoade în total.

Filmul este despre o fată rămasă orfană și care ajunge într-un orfelinat. Asta după ce mama ei moare într-un accident de mașină. Iar ea scapă cu viață.

Acolo unul dintre primele lucruri care se întâmplă este să fie îndopată cu pastile. Și minoră fiind i se dau tot felul de sedative și pastile de somn. Acesteia ajunge să-i placă efectul lor. Însă acele pastile care trebuiau luate obligatoriu în acel orfelinat ajung să fie declarate ilegale și să nu i se mai administreze niciunui copil. Așa că toți copii din acel orfelinat intră în sevraj. Inclusiv această fată care se îndrăgostește de tabla de șah pe care o văzuse la un îngrijitor de la acea școală-orfelinat.

Așa că fata începe să joace la început șah în mintea ei. Apoi, când îngrijitorul îi dă voie, să joace cu el. Și încet-încet fata ajunge să îl învingă pe acel adult la șah după care prin niște conjuncturi și mult antrenament la șah ajunge campioană.

Filmul este mai lung și sunt de-abia la episodul trei din șapte. Totuși am rămas uimit de voința acestei fetițe și de abuzurile care se pot comite în sisteme.

-Voința ei de a învăța șah. Își creează o lume din tabla de șah, o lume pe care este stăpână și o cunoaște pe deplin, așa că se simte în siguranță în ea.

-Abuzurile care se pot comite într-un sistem, unele asupra minorilor, care dacă nu au familie pot suferi abuzuri de tot felul, inclusiv administrarea de medicamente care mai târziu ajung să fie declarate ilegale, însă fapta rămâne comisă și nimeni nu răspunde pentru ea.

Ideea principală este că lumea este o junglă. O junglă în care prea puțin contează dacă se respectă legea sau nu se respectă, pe termen lung, iar ca premiu cel mare câștigi viața. Vă urez vizionare plăcută! Baftă!