Purtarea măștii este obligatorie în aer liber și în Suceava. Conform spuselor unui reprezentat al autorităților responsabile de aceste treburi nu este obligatoriu să porți mască pe stradă dacă ești singur. Dacă ești însă înconjurat de mai multe persoane este obligatoriu să porți mască.

Varianta Delta se răspândește mult mai repede. Virusul chiar există. Știu persoane apropiate mie care au avut, și au avut de suferit din cauza infectării. Este o realitate, nu este o glumă. De cine e inventat acest virus, de cine este făcut în laborator, dacă este făcut în laborator, nu știu. Poate sunt alții care știu.

Cert este că sunt infectați și se suferă din cauza lui, suferi mult dacă te infectezezi cu așa ceva. Dacă te contaminezi cu așa ceva, cu acest Covid. Și nu cred că vrei să ai în familia bolnavi de Corona. Pentru că e nașpa să pierzi pe cineva apropiat. Nu e bine deloc. Așa că vă spun să vă faceți un vaccin. Vă voi reaminti din nou la sfârșitul articolului.

Acum îmi crește inima și nu mai pot de satisfacție. Măcar să vadă și ei, cei care râdeau, cum e să porți pe figură o mască obligatoriu. Este o pedeapsă ușoară. Ține-ți cont că eu purtam mască de gaze din aia veche prin care se respira mult mai greu. Dar parcă pe unii îi doare-n paișpe. Încearcă să respiri cu o pernă la gură ținută strâns, să ți-o țină pe față, dacă vrei să experimentezi senzația. Cine știe, poate cândva în viitor, când nu o să mai avem oxigen, o să-ți folosească, vei fi mai antrenat să nu ai aer. Zic. Unora le însă disconfortant să o poarte și pe asta de pânză sau din ce o mai fi făcută.

În al doilea rând vaccinul este obligatoriu pentru anumite categorii profesionale. Mă bucur. Nu doar eu fac sau am făcut mai bine spus injecții obligatoriu. Să vedeți și voi cum e să vi se introducă în corp tot felul de chimicale care nici măcar nu știi ce sunt.

Din punct de vedere teoretic vorbind era de așteptat să se ajungă la asta. Lumea s-a plimbat și se plimbă în continuare liberă sătulă de restricții. Nu mai poate fi izolată la domiciliu pentru că nu mai are stare și s-ar ajunge la războaie civile. Ce vorbesc războaie civile, pentru că nimeni nu e de acord cu asta și nimănui nu-i place să fie încarcerat la domiciliul său sau să i se limiteze libertatea de circulație. La războaie între forțele de ordine și populație. Populația fiind mai numeroasă câștigă inevitabil. Mai ales dacă acest gen de conflicte izbucnește într-o anumită țară e gata pregătit conflictul și la noi.

Așadar ce ne rămâne de făcut.

În opinia mea se încalcă orice etică și orice morală a libertății persoanei cât și jurământul lui Hipocrat. Dar la asta s-a ajuns și cu asta defilăm. Am intrat în horă trebuie să jucăm. Și vom juca bine dacă vrem să scăpăm cu viață pentru că viața este fragilă, ca o ață subțire. Știu persoane care au intrat în spital cu doar câteva simptome slabe și au ieșit cu picioarele înainte. Nu cred că mai este cazul să amintesc de spitalul de la Constanța.

Toți își pun nădejdea în toți. Însă defapt singurii în care ar trebui să ne punem nădejdea este în noi înșine. Mă întreb cum se vor descurca dacă situația se agravează cei care sunt nevoiți să fie prezenți la muncă fizic. Mă întreb cum vor supraviețui multe companii și întreprinderi. Pentru că deja auzisem că în unele locuri nu li s-a mai dat voie să vină la muncă decât câteva ore pe zi. Asta pentru a nu-i pierde, să nu plece muncitorii în altă parte. Așadar sunt ținuți în șah. Însă vremea se va schimba când marile corporații și întreprinderi vor fi ținute ele în șah de către populație care începe ușor ușor să se prindă despre ce este vorba.

Iată că am pornit de la criza Covid 4, valul patru și am ajuns defapt în esență…adică în posibilitatea unor oameni de a-și câștiga traiul. Nici nu vreau să-mi imaginez ce greu le va fi unora să supraviețuiască.

Știu că românii și-au mai făcut economii și știu că majoritatea sunt deștepți și știu să se protejeze din punct de vedere financiar. Unii vor apela la metode de-acum clasice precum munca la domiciliu. Sau vor întreprinde activități prin care vor câștiga bani din casele lor. Vor fi însă de-ajuns pentru a supraviețui? Ce se va întâmpla cu tinerii care nu pot merge la școală să învețe? Ce urmări pe termen lung va avea ceea ce se întâmplă în zilele noastre?

În cazul în care ai citit acest articol și te afli în căutarea unui mijloc de a face bani citește și articolele mele scrise de mine în categoria muncă la domiciliu pe acest link.

Ca și ultim sfat vă spun: faceți-vă vaccinul, că nu muriți din cauza asta, cel puțin pentru a arăta că sunteți curajoși și că nu vă e frică de ei. Că vă spun eu, că dacă aveți de murit, muriți și cu vaccin și fără vaccin. Și cu cip, cum zic unii mai paranoici, și fără cip!

Castiga bani cu Daedalus