Nu e bine să râzi de oamenii năpăstuiți. Și nici nu o vom face în articolul acesta. Știm că Japonia este o țară foarte dezvoltată care se luptă cu taifunuri și cutremure. O țară fără prea multe resurse dar cu una foarte importantă, inteligența…

Încălzirea globală ne influențează pe toți. Partea bună, dacă îmi permiteți să fiu sarcastic, este că pe noi ne influențează în bine portofelele. Mai puțină cheltuială cu încălzirea… Realitatea este că de vreo câțiva ani încoace iernile sunt mai blânde. O spun ca un știutor cu ani.

Vremea copilăriei era una cu munci înghețați în nas în diminețile de iarnă în care porneam spre școală prin frig spre stația de autobuz.

Între timp nu mai e așa.

Între timp avem temperaturi ridicate. Ori aceasta e adevărat. Cei mai în etate pot confirma acest lucru.

Sarcasm sau nu, încălzirea globală ne este pentru moment benefică d.p.d.v financiar pentru zona noastră geografică Mai ales celor care se încălzesc cu lemne de foc și care le cumpără.

Pentru câte generații oare?

În timp ce Japonia este dărâmată de cutremure și afectată grav de taifunuri. Să fie noroc? Eu zic că e un noroc chior. Nu pe deplin însă dacă ne amintim de inundațiile de la noi de prin 2003 sau altele de dinante sau de după.

Nu pe deplin…