Marii guru financiari și oameni de afaceri din America, în mod special Robert Kiyosaki, recomandau investițiile în aur. Prețul la aur a scăzut și scade constant dacă este să ne referim la ultimi doi ani. Efectiv a scăzut cu 10.59%.

Nici un investitor cu capul pe umeri nu ar vrea să cumpere aur pentru invesitții serioase. Dacă este să ținem seama că durata de viață a unui om este limitată, iar vârsta speranța medie de viața a unei persoane la mod global este în medie de 70 de ani, nu se merită investiția în aur.

Este desigur o metodă de a prezerva banii. De ai proteja, de a nu-i pierde Îîn caz de cataclisme financiare. Dar de investiție nu. Și așa cum spune un proverb chinezesc…să nu urmezi sfaturile celor îmbrăcați la costum și cu cravată.

Iată și evoluți aurului ca preț de-a lungul timpului conform BNR în decursula a aprozimativ 2 ani.

A scăzut cu peste 10%

Dacă acum este 228 în 2020 august era 254. Scădere drastică. În timp ce cei ca Kiyosaky ne recomandă să-l cumpărăm. Tind să-i dau dreptate lui Pato care în acest articol vorbește despre o creștere artcificială a prețului în așa fel încât cei ca Kiyosakysă câștige cât mai mult.

Mai degrabă investeti în titluri de stat, la fel cum vorbeam AICI în acest articol. Unde dobânda este de 3.45%, garantată. Chiar și așa nu știi ce se poate întâmpla și cum pot evolua prețurilor sau nu putem prevedea infalții. Ceea ce ne-ar duce în colaps într-un caz de cataclism financiar.

Totuși, banii care stau degeaba nu sunt destinați decât să putrezească.

Am să vă povestesc o întâmplare mai pe scurt. Anul trecut am cumpărat aceste două grame de aur:

După cum se poate vedea prețul era de 660 lei.

Acum prețul pe Emag este de 615 lei.

Deci numai investiție nu a fost acesta. 45 lei pe minus.

Este adevărat că aurul întotdeauna va avea valoare oricând în timp. Totuși față de cele spuse de așa-ziși advisori financiar precum Robert Kiyosaki care se cred dumnezeii banilor lucrurile nu au stat așa cum au prezis ei.

Prețul la aur a scăzut și nimeni nu poate nega acest lucru.

Așa că dacă vrei să investești în ceva recomandarea mea este în primul rând și în mare parte fără cost. Investește în sănătate (jogging), hrană sănătoasă…oricum mănânci, așa că mănâncă sănătos pentru căstfel vei fi și tu sănătos. Apoi capul te va duce la investiții și sănătatea te va ajuta. Acest ar fi obiectivul nr. 1 în care să investești, sănătate.

Cu aceasta, ca bază și temelie poți să te dezvolți și d.p.d.v financiar.

Aș recomanda criptomonedele, dar nu știu dacă fac bine. Totuși, ținând seama că peste tot este un risc, îndrăznesc să-ți recomad să cumperi criptomonede. Mai ales XRP sau cele mai ieftine, precum Litecoin. Pentru că bula Bitcoine-ului nu cred că va mai rezista mult, la fel ca oricare altă bulă de săpun care crește mare-mare după care se sparge de la sine.

Imobiliarele ar mai fi altă chestie în care să investești. Sigură și testată de zeci de ani. Dar desigur ai nevoie de sume mari. Dacă dispui de așa ceva, cumpără pământuri și imobile. Renovează-le și vindele mai scump. Totul fără a avea conștința încărcată, pentru că tu ai muncit pentru el și să-l renovezi. Iar un ados comercial de 25 % nu este un lucru pe care să nu-l poți cere pentru că te-ai zbătut.

Investește în tine în primul rând și în starea ta. Muncește mult, odihnește-te regulat și investește cu cap. Astflel vei avea doar de câștigat.